Πάμε μαζί

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

From: Πάμε μαζί <noreply+feedproxy@google.com>
Sender: noreply+feedproxy@google.com
Date: Fri, 27 Mar 2015 22:55:43 +0000
To: <emmanuel@pasok.gr>
ReplyTo: Πάμε μαζί <noreply@blogger.com>
Subject: Πάμε μαζί

Πάμε μαζί


ΝΑΙ, λεφτά υπάρχουν.

Posted: 27 Mar 2015 03:51 PM PDT

Κώστας Τάτσης

Μετά από πέντε χρόνια έντονης κριτικής, για να μην πούμε χλευασμών για μια αποστροφή του λόγου του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία απομονώθηκε και έγινε το κύριο σύνθημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, η Αυγή βγαίνει με πρωτοσέλιδο να παραδεχθεί οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Μα φυσικά, και υπάρχουν στην φοροδιαφυγή, στην διαφθορά, στην κακοδιοίκηση και τη κατασπατάληση πόρων.
 
Μετά από πέντε χρόνια δικαιώνεται ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το τι σημαίνει αυτή η κωλοτούμπα για την #πρώτηφοράΑριστερά, ας το διασαφηνίσουν εκείνοι που στήριζαν -και στηρίζουν- τις λαϊκίστικες πρακτικές της.

http://kostastatsis.blogspot.gr/

Μαζέψτε τον Καμμένο πριν είναι αργά για όλους

Posted: 26 Mar 2015 05:36 PM PDT

Του Ανδρέα Πετρουλάκη [via protagon]: Αλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης. Μετά τον κ. Κουρή, ο κ.Καμμένος άσκησε αγωγή εναντίον μου για άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο Προταγκον...

Ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ από μένα και κάνει το λάθος να ζητά και 1 εκατομμύριο από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη του σάιτ, αγνοώντας προφανώς ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του και δεν έχει καμία σχέση πια με το πρόταγκον, παραπονούμενος για προσβολή της προσωπικότητάς του. Προσβολή για αξιολογικές κρίσεις που διατύπωσα, ασφαλώς πολύ πιο ήπιες από αυτές που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και μόνο από το εξοντωτικό ποσό που ζητεί ως αποζημίωση δείχνει ότι η αγωγή χρησιμοποιείται για να φιμώσει την κριτική και τον δημόσιο διάλογο.

Στο κείμενο στο οποίο αναφέρεται ο κ.Καμμένος [εδώ], όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, υποστηρίζω πολιτικές απόψεις, χρησιμοποιώ πολιτικούς χαρακτηρισμούς για την πρόσφατη και παλαιότερη πολιτεία του, αναφέρομαι δε σε γνωστά σε όλους μας περιστατικά που χαρακτηρίζουν τη θητεία του, όπως έχει αυτονόητη υποχρέωση κάθε δημοσιογράφος να κάνει απέναντι στα δημόσια πρόσωπα. Αλήθεια, δεν εχει βήμα στο δημόσιο λόγο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο υπουργός; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι δεν θα ακουγόταν ο αντίλογός του και διάλεξε να απαντήσει με αγωγή;

Ασφαλώς όχι. Επιλογή του είναι ο εκφοβισμός και ο παραδειγματισμός των υπολοίπων, αλλά πλανάται ο κ.Καμμένος. Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε τη δημοσιογραφική μας ταυτότητα, οι συνάδελφοί μου και εγώ, επειδή γινόμαστε ενοχλητικοί σε κείνον ή σε άλλους. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ελεύθερο διάλογο και καθήκον των δημοσιογράφων είναι ο έλεγχος των δημοσίων προσώπων.

epikairo: Έχουμε μπλέξει με δικομανείς αρρωστημένες πολιτικές φιγούρες που ψάχνουν να αποσυμφορήσουν τον παθογόνο θυμό τους με μηνύσεις, εξεταστικές, αποζημιώσεις ή έρευνες εταιρειών και έχουν εγκλωβίσει έναν κόσμο ξωπίσω τους που ψάχνει να βρει κάπου να ξεσπάσει. Πρόκειται πλέον για πολιτική αλητεία με σκοπό τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης μέσω μηνύσεων και απειλητικών συμπεριφορών. Πέραν της αυτονόητης απόλυτης στήριξής μας στον εξαιρετικό Ανδρέα Πετρουλάκη, επισημαίνουμε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό για τη δημοκρατία και καλούμε τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

http://epikairo.gr/



Όχι άμοιροι ευθυνών και οι «συνεργάτες»

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Η μόνη που έκανε μεταρρυθμίσεις μετά το 2004 είναι η κυβέρνηση ΓΑΠ

Posted: 26 Mar 2015 05:15 PM PDT

Με άρθρο του στην Athensvoice ''Μακριά (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και αγαπημένοι'', o Aνδρέας Παπαδόπουλος τολμά να πει αυτό που πολλοί τεχνηέντως αποκρύπτουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους:

[...] Επιμένω ότι η σοσιαλδημοκρατία θα έχει αποτελέσματα μόνο αν κάνει μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα έχει το σθένος να τις υπερασπιστεί....

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η μόνη μετά το 2004 που έκανε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Και όσο και αν έχει λοιδορηθεί η εποχή εκείνη τα αποτελέσματα είναι απολύτως υπαρκτά. Σταχυολογώ, προκειμένου να έχουμε μέτρο σύγκρισης με τις άλλες κυβερνήσεις: Νόμος Διαμαντοπούλου για την παιδεία, θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα, άρση απορρήτου καταθέσεων, διαύγεια, ενιαία φορολογική κλίμακα σε όλα τα επίπεδα, ασφαλιστικό, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, νόμος για τους μετανάστες, Καλλικράτης, γενναία προσπάθεια για άνοιγμα επαγγελμάτων. Τα παραπάνω είναι πάρα πολλά, σε μικρό χρονικό διάστημα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες και με τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. [...]


Ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο εδώ

Και το ζητούμενο δεν είναι η δικαίωση του Παπανδρέου. Προφανώς αυτό ελάχιστα αφορά και τον ίδιο. Αφορά μόνο στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Το βασικό ζητούμενο είναι να γίνει ξανά εκείνο το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θα δώσει στην Ελλάδα την δυνατότητα να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Και αυτό γίνεται μόνο αν πεις την αλήθεια κατάματα και πορευθείς με πρόσωπα και πολιτικές που συμβολίζουν ή περιγράφουν αυτή την πορεία που χρειάζεται η χώρα.

Ταρατατζούμ

Posted: 26 Mar 2015 05:03 PM PDT


Η αφίσα αυτή είναι από το fb-προφίλ του Αλέξη Τσίπρα εν έτει 2011, για την ακρίβεια στις 24/10...

Εκείνη την εποχή ο Καμμένος ήταν ακόμη στη ΝΔ, o Σαμαράς έβγαζε αντιμνημονιακό διάγγελμα ανήμερα της παρέλασης χαρακτηρίζοντας το PSI ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ο άλαλος Καραμανλής είχε επενδύσει στη λυτρωτική προπαγάνδα του Σαμαρά που τον έβγαζε λάδι για τη χρεοκοπία της χώρας.

Έκτοτε, άλλαξαν πολλά. Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τον αντιμνημονιακό Καμμένο, έκαναν το ισοσκελές τρίγωνο με Καραμανλή και έβαλαν στο κέντρο τον Παυλόπουλο ως επισφράγισμα της συμφωνίας. Τέτοιο deal της αριστεράς με την δεξιά δεν ματαξανάγινε. Ακόμη και το '89 φαντάζει ως μία έντιμη συμφωνία μπροστά του

Έτσι, εκεί που η αριστερά έβγαινε στους δρόμους για να περπατήσει ή να διαδηλώσει, αύριο θα ντυθεί στα χακί, θα πιάσει από το μαντήλι τον Ζουράρι, τον Νικολόπουλο, τον Κουίκ και θα χορεύει τσάμικα ενώ ο κόσμος θα κουνά νευρικά τα πλαστικά σημαιάκια του έθνους. Οι δε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, αντί να σατιρίσουν το χάλι της εθνικόπληκτης πρώτης φοράς αριστεράς, έχουν γίνει οι μικροί τυμπανιστές που δίνουν το ρυθμό στη φαντασίωση του κάθε ακροδεξιού.

Ένα δύο, εν δυό, εν δυό

http://www.epikairo.gr/

Σχόλια