Κατασπατάληση Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Πόρων, αναγκαίες τομές για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

------Αρχικό μήνυμα------
Από: Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών
Προς: Χρύσης, Εμμανουήλ
Απάντηση σε: panparat@yahoo.gr
Θέμα: ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Οικονομολόγος, μέλος του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου
Εστάλη: 6 Μαρτ. 2015 18:32

 
ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Οικονομολόγος,
μέλος του Πανελληνίου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών
  
 
Αλμυρός 05-03-2015                             Αριθ. Πρωτ: 8
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Προς
Τον  Πρωθυπουργό  Κο Τσίπρα
Θέμα: Κατασπατάληση Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Πόρων, αναγκαίες τομές για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία  
Κύριε πρωθυπουργέ, η Οργάνωσή μας σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης σας, για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Πόρων, υπέρ του Πολίτη και ιδιαίτερα των αδυνάμων και φτωχών, σας καταγράφουμε με λίγα λόγια τι γινόταν μέχρι σήμερα στην υλοποίηση -κατασπατάληση  Ευρωπαϊκών πόρων και τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Οι διαθέσιμοι πόροι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις διατέθηκαν περισσότερο ως λάφυρο του πελατειακού κράτους και λιγότερο προς τους αντικειμενικούς σκοπούς διάθεσης των κοινοτικών πόρων, με υπευθύνους:
?   Τις Οργανώσεις βιομηχάνων οι οποίες με προκάλυμμα τον «μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα» απομυζούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
?  Τις  Διαχειριστικές αρχές υπουργείων και περιφερειών - μαιτρ της νομιμοποιημένης διαφθοράς κατεύθυναν τους κοινοτικούς πόρους στα λόμπυ της διαπλοκής μέσα από ένα λαβύρινθο γραφειοκρατικών προϋποθέσεων και φωτογραφικών διατάξεων .
?   Τις χρεωκοπημένες αναπτυξιακές εταιρείες - ζόμπι των ΟΤΑ που επιβίωναν  εις βάρος των δημοτικών προϋπολογισμών και των δημοτών, τιθέμενες  επικεφαλής συμπράξεων για την απομύζηση προγραμμάτων που προορίζονταν αποκλειστικά  για τους φτωχούς.
?    Τους «Εθνικούς εργολάβους - κοράκια» που δεν αρκούνταν μόνο στα δημόσια έργα, αλλά έβαζαν χέρι και στους πόρους του Ευρ. Κοιν. Ταμείου που προορίζονταν για τους ανέργους.
?   Το αποκορύφωμα  της διαστροφής και της εκτροπής των πόρων είναι τα δήθεν προγράμματα κοινωνικής οικονομίας (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Περιφερειακοί
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone μου
www.blackberry.com
Please consider the environment before printing this e-mail. Save a tree and don't print this message unless it's necessary.

Σχόλια