Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων Έτους 2014


From: ΕΛΦΕΕ Ρόδου - eΓραμματεία <secretariat@lsr.gr>
Date: Wed, 10 Jun 2015 13:23:53 +0300
To: <e_chrisis@hotmail.com>
Subject: Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων Έτους 2014




Αξιότιμοι Συμπολίτες, Έλληνες φορολογούμενοι,

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) ΡΟΔΟΥ σας ενημερώνει για την επικείμενη λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 30 Ιουνίου 2015 και σας καλεί να φροντίσετε για την έγκαιρη υποβολή τους πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η εκπρόθεσμη υποβολή της, επισύρει, μεταξύ άλλων και την αδυναμία αναγνώρισης από την φορολογική αρχή, του συνόλου των δαπανών διαβίωσης (Κωδ. 049), με άμεση συνέπεια την επιβάρυνσή σας με σημαντικά ποσά επιπλέον φόρου που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσουν και τα 2.310,00€.

Τονίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι συνάδελφοι λογιστές, μέλη της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, θα καταβάλλουν, όπως πάντα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή σας και μόνο εφόσον έχετε φροντίσει να απευθυνθείτε σ' αυτούς το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Μετά την κατα(π)ληκτική ημερομηνία υποβολής, και ανεξάρτητα από το αν, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα δοθεί παράταση στην υποβολή τους, με δεδομένη την επί 3,5 μήνες καθυστέρηση από πλευράς του Υπουργείου στο άνοιγμα του συστήματος υποβολής τους, παρότι η εφαρμογή δεν ήταν καθόλα έτοιμη και από το γεγονός ότι απομένουν 14 εργάσιμες ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (30/6/2015), η εξυπηρέτησή σας θα τελεί υπό την διακριτική ευχέρεια του κάθε συναδέλφου.
  
Αν σ' αυτές τις ημέρες η ηγεσία του υπ. Οικ. πιστεύει ότι μπορούν να υποβληθούν 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις, τότε πλανάται πλάνην οικτράν!  Ακόμη κι ένα μήνας να δοθεί παράταση (σ.σ. μέχρι τέλη Ιουλίου), πάλι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος, τα έντυπα καινούργια, ο νόμος νέος και γεμάτος ασάφειες και τα δικά μας όρια είναι ανθρώπινα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι προσφυγή σε συνάδελφο Λογιστή – Φοροτεχνικό, μετά τις 20 Ιούνιου, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε άρνηση εξυπηρέτησής σας λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μας για την κάλυψη αναγκών επιχειρηματιών πελατών μας.

Ως εκ τούτου, σας δηλώνουμε ότι αποποιούμαστε κάθε ευθύνης για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος σας, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής σας δήλωσης.
   
Σαν επαγγελματίες-λογιστές έχουμε υποχρέωση προς το φορολογούμενο κοινό να το ενημερώσουμε έγκαιρα να συγκεντρώσει άμεσα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και να προστρέξει στον επαγγελματία λογιστή-φοροτεχνικό του, καθώς αστοχίες στον σχεδιασμό του συστήματος υποβολής δηλώσεων, όπως προαναφέραμε, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μη έγκαιρη υποβολή της δήλωσής τους, ειδικά σε περιπτώσεις με ειδικά χαρακτηριστικά.

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου και τα μέλη της παραμένουν δίπλα στον ροδίτη φορολογούμενο και την τοπική επιχείρηση, έτοιμοι να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού, τις σχετικές τους ανάγκες και να λύσουν τις σχετικές απορίες. Για κάθε περαιτέρω πρόβλημα, για τα λάθη, τις αστοχίες και τα παράλογα του φορολογικού συστήματος μπορείτε να επικοινωνείτε απ' ευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.lsr.gr



Σχόλια