Παρέμβαση Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             
       Ρόδος, 23/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας θέλει να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε μια Ευρώπη ισότιμων κρατών

Παρέμβαση Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. (21/10/2015)
- Παρακολούθηση του συνεδρίου του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη (22/10/2015)

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 21/10/2015 με θέμα «Κάνοντας τις Επενδύσεις της Ε.Ε. να Δουλεύουν στις Περιφέρειες και τις Πόλεις» τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. κ. Χ. Κόκκινος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την άποψη που ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μας, ότι θέλουμε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ισότιμων κρατών- μελών που θα πρυτανεύει η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Επίσης αναφέρθηκε στο οξύτατο πρόβλημα του προσφυγικού και της παράτυπης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με μία από τις βασικές πύλες εισόδου των παράτυπων μεταναστών τα Δωδεκάνησα, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να επισπευσθεί η χρηματοδότηση της χώρας μας από τα κονδύλια της Ε.Ε..
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια που ακολουθούνται οι πολιτικές των περικοπών, αλλά και στους μειωμένους πόρους που διατίθενται στην Αυτοδιοίκηση και περιορίζουν τις δυνατότητες για στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Τέλος, όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευκαιρίες και είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα περιορίσουν την ανεργία. Με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και είναι απαραίτητη η συνεργασία των κρατών-μελών της Ε.Ε., το επενδυτικό κλίμα μπορεί και πρέπει να στηριχτεί στην Ελλάδα και να προχωρήσει με όρους μέλλοντος και ανάπτυξης.

        Στις 22/10/2015 και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μαδρίτη με προορισμό τη Ρόδο, ο κ. Κόκκινος παρακολούθησε τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ. - E.P.P.) που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με εκλογή των οργάνων διοίκησης.




VidCommOrgano Gold



VidCommOrgano GoldOriflame CosmeticsDownLine Building ClubCash Back Booking

Σχόλια