Δ.Τ.: Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στην Κάρπαθο




Θέμα: Δ.Τ.: Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στην Κάρπαθο
Ημερομηνία: Tue, 13 Oct 2015 14:53:42 +0300



Περιοδεία  του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου
στην Κάρπαθο

71 χρόνια ελεύθερη Κάρπαθος (Οκτώβριος 1944 - Οκτώβριος 2015)

Ο αγώνας του λαού της Καρπάθου για Ελευθερία και Δημοκρατία μετουσιώνεται στις μέρες μας σε αγώνα για την ανάπτυξη του νησιού και αξιοπρεπή διαβίωση

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στο νησί της Καρπάθου την Κυριακή 11.10.2015.  Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απεύθυνε ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, παρέστη στον Παγκαρπαθιακό Εορτασμό του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου για τα εβδομήντα ένα (71) χρόνια ελευθερίας του νησιού (5.10.1944 - 5.10.2015). Στο Απέρι παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τον πανηγυρικό της ημέρας και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Π.Ν.Αι. στο μνημείο Ορφανίδη.

Στη συνέχεια μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ιστορική ημέρα, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ και των εκπροσώπων τοπικών αρχών και του λαού της Καρπάθου.
Ο κ. Κόκκινος ζήτησε από τον κ. Κουίκ να στρέψει η κυβέρνηση το βλέμμα της στα νησιά του Αιγαίου και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται. Αναφέρθηκε στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης - προσφυγικό, στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας και στην επιτάχυνση εκταμίευσης πόρων του ΕΣΠΑ που θα συντελέσουν στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των υφισταμένων έργων. Διαμαρτυρήθηκε για την αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. και για την απουσία εκπαιδευτικών από τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι εδώ κι ένα (1) μήνα έχει πραγματοποιηθεί η έναρξη του διδακτικού έτους.
Κατά την παρουσία του στο νησί ο κ. Κόκκινος περιόδευσε στα Πηγάδια, στις Μενετές, στην Αρκάσα και στο Απέρι και είχε επαφές και συνομίλησε με τους κατοίκους του νησιού.
Στα γραφεία του Επαρχείου Καρπάθου - Κάσου είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο του νησιού κ. Μηνατσή Ιωάννη και συζήτησαν οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα που επιβάλλεται να βελτιωθούν στο Επαρχείο.
Στη συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο του νησιού κ. Ηλία Λάμπρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτησαν βασικά ζητήματα που αφορούν το νησί και είναι:
1.      Η ολοκλήρωση του έργου «Φράγμα Σχοινά»,
2.      Η ανάγκη διαγράμμισης και διορθωτικών παρεμβάσεων στον οδικό άξονα του νησιού,
3.      Η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού,
4.      Η καλύτερη προβολή του τουριστικού του προϊόντος,
5.      Η ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης είναι συνεχής και ο κ. Κόκκινος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους αρμόδιους υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες τα δίκαια αιτήματα της δημοτικής ηγεσίας της Καρπάθου που στόχο έχουν -εφόσον ικανοποιηθούν- να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού.
Ο αγώνας του λαού της Καρπάθου για Ελευθερία και Δημοκρατία μετουσιώνεται στις μέρες μας σε αγώνα για την ανάπτυξη του νησιού και αξιοπρεπή διαβίωση.





 






Σχόλια