ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου: H πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας Παιδείας «πολυτέλεια» για τους μαθητές των νησιών μας

      Αθήνα, 19/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου

H πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας Παιδείας «πολυτέλεια» για τους μαθητές των νησιών μας

Εκατοντάδες τα εκπαιδευτικά κενά στα νησιά μας ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα του διδακτικού έτους!

Δυστυχώς το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Παιδείας είναι «άπιαστο όνειρο» για τους μαθητές του Νοτίου Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα του σχολικού έτους. Οι μαθητές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων δε γνώρισαν ακόμα τους εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες και αναγκαίες γνώσεις. Η πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για τους νησιώτες μαθητές είναι «πολυτέλεια».

Πάνω από οκτακόσια πενήντα (850) κενά εξακολουθούν να υπάρχουν στα νησιά μας στην Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση και δεν υπολογίζουμε τα κενά στην Ειδική Αγωγή και στις υποστηρικτικές δομές της Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι καινούριοι διορισμοί αναπληρωτών θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο και ως τότε θα χαθούν πολλές διδακτικές ώρες.
Η απουσία μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών και η καθυστερημένη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών (λιγότερος αριθμός σε σχέση με πέρσι) είναι οι βασικές αιτίες της άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς οι διαπιστώσεις και τα ευχολόγια δε λύνουν το πρόβλημα. Η αύξηση των πιστώσεων και η πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ο άμεσος διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών είναι η λύση.

Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση. Η νεολαία μας είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ας το καταλάβουν οι κυβερνώντες και να ενεργήσουν άμεσα. Οι μαθητές των νησιών μας «δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Σχόλια