ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαράλαμπου Κόκκινου: Νομικός αλλά και πολιτικός ο αγώνας για το ζήτημα «ακίνητη περιουσία» της Δωδεκανήσου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             
       Ρόδος, 19/1/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νομικός αλλά και πολιτικός ο αγώνας για το ζήτημα
«ακίνητη περιουσία» της Δωδεκανήσου
Απαιτείται: επίμονη, οργανωμένη και πολυεπίπεδη προσπάθεια

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για την «Έναρξη νομικού αγώνα επί του ζητήματος της ακίνητης περιουσίας της Δωδεκανήσου» που πραγματοποιήθηκε στην 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ρόδος, 19.4.16), στην τοποθέτησή του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

«Η παραχώρηση στο ΤΑΪΠΕΔ της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας της Δωδεκανήσου, αφαιρεί την άμεση πρόσβαση του λαού και των αιρετών εκπροσώπων του σε αγαθό που του ανήκει. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η κοινωνία μας το μέγεθος της ακίνητης περιουσίας που της ανήκει από το 1947 και εντεύθεν που ενσωματώθηκε η Δωδεκάνησος στη μητέρα Ελλάδα. Aπό αυτήν την περιουσία σημαντικό μέρισμα είχε η πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου και με αυτά τα χρηματικά ποσά υπήρξε εκπόνηση μελετών, «ωρίμανση» και υλοποίηση έργων.
Ο αγώνας είναι νομικός αλλά είναι και βαθιά πολιτικός. Απαιτείται συστράτευση όλου του τοπικού στελεχιακού πολιτικού δυναμικού αλλά και η βούληση της σημερινής κυβέρνησης. Επίσης προτείνω τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στις προσπάθειες, θα στείλει μήνυμα ενωτικό και διεκδικητικό.
Είναι σημαντικό να υπάρξει ομόφωνη και ομόθυμη στήριξη της προσπάθειας.
Η ιδεολογική προσέγγιση του ζητήματος μάς οδηγεί και σε σύγκριση οικονομοπολιτικών συστημάτων. Επιλεκτική ευαισθησία των δικαιωμάτων του λαού δεν εκχωρείται σε κανέναν. Άλλωστε τα «δικαιώματα του λαού» είναι αυτά που επικαλούνταν και οι ηγεσίες στις χώρες του «Υπαρκτού Σοσιαλισμού», συστήματα που κατέρρευσαν πολιτικά, οικονομικά και πολιτικά. Ο λαός ήταν εκείνος που εξεγέρθηκε ενάντια σ' αυτούς που τον επικαλούνταν στα λόγια, αλλά οι πράξεις τους ήταν αντίθετες με τα αληθινά συμφέροντά του.
Εδώ υπηρετούμε τα δίκαια του δωδεκανησιακού λαού και η επιστροφή της περιουσίας του απαιτεί επίμονη και πολυεπίπεδη οργανωμένη προσπάθεια.
-->
--
Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Σχόλια