ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1): «Αποτυπώματα Ψυχής»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 10/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)

«Αποτυπώματα Ψυχής»

Μια αξιόλογη δημιουργία και πρωτοβουλία!

Ο Χ. Κόκκινος στην έκθεση με έργα των θεραπευομένων στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των θεραπευομένων στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8.5.16 το απόγευμα στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 8 - 15 Μαΐου 2016.

Ο κ. Χ. Κόκκινος περιηγήθηκε στα έργα της έκθεσης και συνεχάρη τους δημιουργούς τους και τους διοργανωτές της εκδήλωσης που προωθούν μια πρωτοπόρα και καινοτόμα δράση με σεβασμό στον άνθρωπο και στις δημιουργίες του.

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου λειτουργούν εβδομαδιαίες δίωρες ομάδες ζωγραφικής και κολάζ που απευθύνονται σε πρώην και νυν νοσηλευόμενους. Ασθενείς και θεραπευτές συμμετέχουν ισότιμα στην ομάδα, τόσο στο κατασκευαστικό - δημιουργικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της αυτοαποκάλυψης.

Στόχος των ομάδων είναι κάθε μέλος να αισθανθεί την απαραίτητη ασφάλεια και αποδοχή, ώστε να εκφράσει ελεύθερα, μέσω της απεικονιστικής αναπαράστασης, τόσο φαντασιακά, όσο και βιωματικά κομμάτια της προσωπικότητάς του, χωρίς αυτά να περιορίζονται στα συμπτώματα και τις συμπεριφορές που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την ασθένεια, αλλά με τον εαυτό του ως σύνολο, ως υποκείμενο.

Μέσω μίας άνευ όρων θετικής φροντίδας, θαλπωρής, αυθεντικότητας και ενσυναίσθησης δημιουργούνται οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για τη θεραπευτική αλλαγή.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Σχόλια