Δ.Τ. : Εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και φιλοπατρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 20/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και φιλοπατρίας είναι η απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν τη λήθη και την παραχάραξη της Ιστορίας μας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις χαμένες -αλλά όχι ξεχασμένες- πατρίδες (Πόντος, Ίμβρος, Τένεδος, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη) και το νοτιανατολικό σύνορο της Ε.Ε. και της πατρίδας μας το Καστελλόριζο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις, παρέστη στις 18 και 19 Μαΐου 2016 σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο και ήταν αφιερωμένες στις χαμένες αλλά όχι ξεχασμένες πατρίδες και στο νοτιανατολικό σύνορο της Ε.Ε. και της πατρίδας μας το Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα:

Το απόγευμα της 19.5.16, Ημέρας Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παρέστη στην εκδήλωση και στην έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», σε συνεργασία με την Π.Ν.Αι. στο Κατάλυμα της Γαλλίας.

Στην ίδια εκδήλωση παρέστη ο πρώην Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρέστη στην εκδήλωση με τίτλο «Μαρτυρίες», που ήταν θεατρική παράσταση από την κατεχόμενη Κύπρο, βασισμένη σε μαρτυρίες των κατοίκων της Κυθρέας, χωριό που δέχθηκε την τουρκική επίθεση στην Κύπρο το 1974 και παραμένει στην κυριαρχία των εισβολέων. Οι μαρτυρίες έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Γυναικών περιοχής Κυθρέας (κατεχόμενου δήμου Κύπρου), ο Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ..

Στις 18 αλλά και στις 19.5.16 στο Κατάλυμα της Ισπανίας παρακολούθησε το διήμερο προβολών με τίτλο «Από την Ίμβρο στο Καστελλόριζο» που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο με τη συνδρομή του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρόδου. Παρουσιάστηκε η πορεία του Ελληνισμού από το παρελθόν μέχρι σήμερα και η συρρίκνωσή του -λόγω της τουρκικής βαρβαρότητας- στα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και η Μικρασιατική Καταστροφή και το ιστορικό Καστελλόριζο στο πέρασμα των αιώνων.

Ο κ. Χ. Κόκκινος μιλώντας στους παρευρισκόμενους και στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επισήμανε τη χρησιμότητα αυτών των εκδηλώσεων λέγοντας: «Είναι σημαντικό ο λαός μας να ξέρει την Ιστορία του για να έχει και μέλλον. Δεν ξεχνάμε τις χαμένες πατρίδες και διδασκόμαστε από τα λάθη μας και εμπνεόμαστε από τις επιτυχίες μας. Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και φιλοπατρίας, γιατί δίνουν την απάντηση σ' αυτούς που επενδύουν στη λήθη και στην παραχάραξη της Ιστορίας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και ζωντανή. Μας το επιβάλλει η ιστορική μας κληρονομιά και οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.»

Χαράλαμπος Κόκκινος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Σχόλια