ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Στων αθανάτων τους ουρανούς αστραετοί πετούνε, μ’ ελευθερία θρέφονται, φωτίζουν κι οδηγούνε.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 30/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στων αθανάτων τους ουρανούς αστραετοί πετούνε μ' ελευθερία θρέφονται, φωτίζουν κι οδηγούνε.»

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για τον ήρωα πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη

Συμπληρώνονται δέκα (10) χρόνια (Μάιος 2006 - Μάιος 2016) από το θάνατο του ήρωα σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ.

Τίμησε τον όρκο του, με αυταπάρνηση, δίνοντας την ίδια του τη ζωή, υπερασπίστηκε την πατρίδα μας επιχειρώντας να αναχαιτίσει τα αεροπλάνα της τουρκικής αεροπορίας που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο μας στην περιοχή της Καρπάθου.

Η θυσία του στέλνει μήνυμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.

Οφείλουμε όλοι, να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία απ' όποιον την επιβουλεύεται. Η ηρωική του πράξη μένει στην Ιστορία και η θυσία του σε συνδυασμό με τα ιδανικά που υπηρετούσε, μας εμπνέουν και θα παραμένει πάντα πρότυπο φιλοπατρίας για όλους εμάς. Εμάς που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, κάποιοι αγωνίστηκαν, πίστεψαν στα ιδανικά του έθνους μας και σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά.

Ο Κώστας Ηλιάκης θα μείνει για πάντα αθάνατος στη μνήμη μας και τ' όνομά του θα κοσμεί με ένδοξα γράμματα την Ιστορία της Ελλάδας μας.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Υ.Γ.: Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 29 και 30.5.16 θα περιοδεύσει στο νησί της Καρπάθου και θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το σμηναγό Κώστα Ηλιάκη με την ονομασία «ΗΛΙΑΚΕΙΑ 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. - This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια