ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο κοινωνικός ιστός της χώρας είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος< /span>

                                                                                             

      Ρόδος, 9/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κοινωνικός ιστός της χώρας είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί!

Ζητούν να πάρει τέλος η φτωχοποίηση και ο αυταρχισμός!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγια στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., συμμετείχε στη συγκέντρωση και στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (Κυριακή πρωί 8.5.16) στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. επισήμανε τα εξής:

«Οι συνεχιζόμενες πολιτικές της λιτότητας οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με ταυτόχρον η αύξηση των φαινομένων αυταρχισμού και περιορισμού της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση και οι δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας αποτελείται από ανθρώπους με δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν είναι «ψυχροί» αριθμοί. Είναι παλλαϊκό αίτημα να σταματήσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές που με το «μανδύα των μεταρρυθμίσεων» διαλύουν το κοινωνικό κράτος και οδηγούν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Είναι απαραίτητο να παρθούν μέτρ α που θα αντιμετωπίσουν άμεσα την ανεργία, θα στηρίξουν την κοινωνική ασφάλιση, θα προστατεύουν την πρώτη κατοικία, θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και θα προστατεύουν τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά που προσφέρουν οι οργανισμοί δημοσίου χαρακτήρα. Οι συνεχείς φοροεπιδρομές διακρίνονται από την αδικία και τις ανισότητες… Απαιτείται να υπάρξει κράτος δικαιοσύνης που θα εμπνέει την αλληλεγγύη και θα διατηρεί συμπαγή την ελληνική κοινωνία. Είναι απαίτηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων κ αι των ανέργων να σταματήσουν οι τακτικισμοί τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης που είναι πρόσκαιρα και καμιά ουσία δεν περιέχουν. Η περιβόητη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» είναι σκανδαλώδης και αντικοινωνική, μας απογοητεύει και ταυτόχρονα ακυρώνει τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας και του καθημερινού μόχθου.»

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Σχόλια