ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Την επίσπευση της χρηματοροής των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020 στη χώρα μας ζήτησε ο Χ. Κόκκινος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 28/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επίσπευση της χρηματοροής των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020 στη χώρα μας ζήτησε ο Χ. Κόκκινος στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.

Εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας και των νησιών μας η καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων του Ε.Σ.Π.Α. που ανήγγειλε πρόσφατα η Ε.Ε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε με την ιδιότητα του μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνεδρίαση της SEDEC (Επιτροπή για την Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμό) που πραγματοποιήθηκε στις 22.6.16 στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του, ζήτησε την επίσπευση της χρηματοδότησης της χώρας μας από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. (2014 - 2020), τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση που δυστυχώς επιτείνεται λόγω των πρόσφατων ελέγχων που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα στα οποία συμμετείχαν συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες σε προηγούμενα προγράμματα. Eπίσης στη «σκιά» του Βrexit, επιβάλλεται η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη και την απαιτούμενη συνεργασία με τα μέλη της.

Ο κ. Χ. Κόκκινος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση - «οξυγόνο» που έχει η οικονομία μας και ζήτησε τη συνεργασία και τη στήριξη των Ευρωπαίων αυτοδιοικητικών συναδέλφων προκειμένου να διαβιβαστεί το αίτημα στα ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε ότι η αναγκαιότητα για ανάπτυξη είναι επιτακτική για τη χώρα μας και το «πάγωμα» ή οι περικοπές πόρων του Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020 μπορούν να κλονίσουν ακόμα περισσότερο την ευπαθή οικονομία μας. Οι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά ταυτόχρονα οι πόροι του τρέχοντος Ε.Σ.Π.Α. να εισρεύσουν στην Ελλάδα.

Χάνεται πολύτιμος χρόνος για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και οι πόροι του είναι απαραίτητοι και άμεσα αξιοποιήσιμοι.

Τέλος επισήμανε την αδικία που έχει υποστεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης από τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., την ώρα που οι αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας είναι μεγάλες και ο δείκτης του Α.Ε.Π. (που τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μειώνεται) δείχνει πλασματική εικόνα για την πλειονότητα των νησιών μας και δεν είναι αντιπροσωπευτικός.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια