ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ


Από: Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Θέμα: ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ - ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Εστάλη: 22 Ιουν. 2016 17:22

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, αύριο, Πέμπτη 23 Ιουνίου, με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τιμούμε τη μνήμη του, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Ιδρύματος Παπανδρέου - Πειραιώς 87 και Σαλαμίνος, στις 8:30 μμ.(είσοδος από την οδό Σαλαμίνος)

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις νέες και τους νέους που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της συγκρότησης του Δικτύου Νεολαίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Είναι αυτονόητο ότι, όλοι θα είμαστε εκεί, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 21 Ιουνίου 2016


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ  ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 8:30 ΜΜ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ 87 ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας βαθύτατης πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Παρά το γεγονός ότι, από τα δύο μόλις πρώτα χρόνια της κρίσης, επιτεύχθηκε το 90% της δημοσιονομικής προσαρμογής, το πολιτικό σύστημα έκτοτε, δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή ύδατα και προπάντων σε μια δημιουργική περίοδο.
Οι λόγοι, πολλοί, ο ουσιαστικότερος, ότι η κρίση είναι πρωτίστως, θεσμική, ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας. Και βεβαίως, το γεγονός ότι, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, υποτάχθηκαν στη συντηρητική αντίληψη της αποφυγής του πολιτικού κόστους.
Όσο και αν οι Έλληνες πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά σε κόπο, πόνο και χρήμα, αυτήν τη δύσκολη προσαρμογή, η απουσία μεταρρυθμιστικού πνεύματος δεν επιτρέπει να ξεριζωθεί η "ρίζα" των προβλημάτων.


Σχόλια