ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με αγώνες «του καναπέ» δε σταματά η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 4/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αγώνες «του καναπέ» δε σταματά η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική που βιώνουν τα νησιά μας

Με πολιτικό πολιτισμό και δημοκρατικό τρόπο αγωνιζόμαστε - διεκδικούμε αυτά που οραματιζόμαστε και δικαιούνται οι νησιώτες μας

Ο Χ. Κόκκινος στη Σύρο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στα εγκαίνια του έργου «Ανάπλαση Παραλίας Ερμούπολης»

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την παρουσία του στη Σύρο στις 2 & 3.6.16 συμμετείχε:

α) στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (3.6.16) και τοποθετήθηκε ως εξής:

  • Για το θέμα: «Το νέο Δημοσιονομικό - Φορολογικό περιβάλλον στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»: Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και οι προεκλογικές εξαγγελίες για διατήρηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, αποδείχθηκαν ψεύτικες και απατηλές. Η εκτίναξη του Φ.Π.Α. στο 24% αφενός δε θα αποφέρει έσοδα που περίμεναν Κυβέρνηση και δανειστές, αφετέρου επιβαρύνει περισσότερο τα νοικοκυριά των νησιωτών μας και αποτελεί τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα. Την ώρα που η γείτονα χώρα Τουρκία -ανταγωνιστική στην τουριστική βιομηχανία- μηδενίζει το Φ.Π.Α., στην Ελλάδα η Κυβέρνηση λειτουργεί με διωκτικό τρόπο για τους νησιώτες μας. Είναι επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν την αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α., έρχονται σήμερα και μιλούν ότι ήταν αντισυνταγματική η πράξη τους και εύχονται να δικαιωθούν οι νησιώτες μας από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης!!! Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης για επαναφορά των συντελεστών του Φ.Π.Α. στα επίπεδα που ήταν, πριν η βάρβαρη, αντιλαϊκή και ισοπεδωτική πολιτική τους «εκτινάξει». Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα ελάχιστα εναπομείναντα κεκτημένα μας, και να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε, αυτό θα γίνει μόνο με δημοκρατικούς λαϊκούς αγώνες, με συμμετοχή και πολιτικό πολιτισμό. Με αγώνες «από τον καναπέ» τίποτα δε θα επιστραφεί…

  • Για το θέμα «Εξέταση του σχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση από πλευράς Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, για περικοπές στις τακτικές αεροπορικές γραμμές που εμπίπτουν στο πεδίο των υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας»: Χωρίς ουσιαστικό διάλογο και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης των νησιωτών και των επισκεπτών μας, η Κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει δραματικά τις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές. Τα 50 εκ. Ευρώ μειώνονται σε 12 εκ., αδιαφορώντας για το γεγονός ότι σε αρκετά από τα νησιά τα εισιτήρια των αεροπορικών διαδρομών έχουν μεγάλη ζήτηση και εξαντλούνται χειμώνα και καλοκαίρι. Η οπισθοδρόμηση και η απομόνωση δεν ταιριάζουν στους Αιγαιοπελαγίτες. Η πρότασή μου είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου να ζητήσει να μη μειωθούν οι πτήσεις στα νησιά μας και σε αρκετές των περιπτώσεων να υπάρχει αύξηση δρομολογίων. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των άλλων νησιών υπάρχει το Καστελλόριζο στο οποίο επιχειρείται και εκεί μείωση των πτήσεων, χωρίς κάποιοι να υπολογίζουν τα εθνικά μας θέματα και ποιοι κρατάνε στο προαναφερθέν νησί αλλά και στα υπόλοιπα «Θερμοπύλες».

  • Για τα δύο (2) θέματα που ζήτησε ο κ. Χ. Κόκκινος να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης με έγγραφό του στις 2.6.16: 1. Πορεία την προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. - Π.Ν.ΑΙ. - Δήμου Ρόδου και 2. Επανέναρξη Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης  Ανταγωνιστικότητας Νοτίου Αιγαίου, το προεδρείο έκανε εισήγηση να μη συζητηθούν, ζητώντας για το 2ο θέμα να υπάρξει αναλυτική εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. (κάτι που ο κ. Χ. Κόκκινος δέχτηκε να πράξει) και για το 1ο επικαλέστηκε τη διαβούλευση που υπάρχει μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Π.Ν.Αι., που πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι έχουμε εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο, ότι η σημερινή συζήτηση του θέματος θα βοηθούσε σε συντομότερη διευθέτηση του ζητήματος με εναλλακτική πρόταση του Π.Σ. προς την Α.Δ.Α. και θα έδινε τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, της οποίας το έργο και η παρουσία των στελεχών είναι απαραίτητα για το νησί της Ρόδου, το περιβάλλον και την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

β) Παρέστη στα Εγκαίνια του έργου: «Ανάπλαση της παραλίας της Ερμούπολης» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Σ.Π.Α. 2007 - 2015 και οι μελέτες και η ωρίμανση του έργου είχαν ξεκινήσει επί θητείας του κ. Χ. Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία της Π.Ν.Αι., εντάχθηκε επί θητείας Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και υλοποιήθηκε από το Δήμο Ερμούπολης επί δημαρχίας κ. Δεκαβάλλα και κ. Μαραγκού.

  • Ο κ. Χ. Κόκκινος επέστρεψε σήμερα Σάββατο το πρωί 4.6.16 στη Ρόδο, προκειμένου να έχει σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας με τους συνεργάτες του στα γραφεία της Π.Ν.Αι. της Ρόδου.

Χαράλαμπος Κόκκινος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια