ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τιμή σ’ αυτούς που με αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν την ελευθερία μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 7/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμή σ' αυτούς που με αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν την ελευθερία μας

  • Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για την 192η επέτειο τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου

  • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή  την 192η Επέτειο Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου (7.6.1824 - 7.6.2016), εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η πλούσια Ιστορία της Ελλάδας μας περιέχει αγώνες που συνοδεύθηκαν με ποτάμια αίματος γι' αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Είναι οι πρόγονοί μας που πιστοί σε αξίες και ιδανικά αντιστάθηκαν στην τυραννία και στη βαρβαρότητα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι, δε δέχτηκαν την υποδούλωση και τον εξευτελισμό. Με υπερηφάνεια και λεβεντιά στάθηκαν απέναντι στους κατακτητές με αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα. Τέτοια στάση κράτησε και ο λαός της Κάσου το 1824. Στήριξε με τους αγώνες του την Ελληνική Επανάσταση και μετά από προδοτική στάση, περικυκλωμένος και αβοήθητος, γνώρισε τη στυγνή τουρκική βαρβαρότητα. Το ολοκαύτωμα της Κάσου και ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων του παραμένουν διαχρονικά στη μνήμη μας και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν. Η πίστη στην Πατρίδα, στην Ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα βασικά συστατικά για ένα λαό που θέλει να έχει πρότυπα, να έχει αξίες και να έχει μέλλον σεβόμενος και διδασκόμενος από την Ιστορία του. Τιμούμε το ολοκαύτωμα της Κάσου με δράσεις τιμής γι' αυτούς που είχαν όραμα, επιθυμία και αγωνίστηκαν για αδούλωτη και ισχυρή Ελλάδα.»

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Συλλόγου Κασίων Ρόδου «Ο Χαδιώτης» παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5.6.16 στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πλατεία Πεισίδωρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -εκτός του κ. Χ. Κόκκινου- ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Δράκος, οι πρώην έπαρχοι Καρπάθου και Σαντορίνης κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και Ηλίας Μάινας αντίστοιχα, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Φτακλάκη Ελευθερία και πλήθος κόσμου.

Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια