ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 20 Ιουλίου 1974: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 20/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Ιουλίου 1974: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

20 Ιουλίου 2016: 42 χρόνια μετά…

Η λήθη είναι παραμύθι!

Δεν ξεχνώ τον «Αττίλα» και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο

Δίκαιη λύση στο Κυπριακό - Nα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής

Συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Στις 20.7.1974 τα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη βόρεια Κύπρο, ενώ η τουρκική αεροπορία χτυπούσε ανελέητα το νησί της Αφροδίτης. Το «Σχέδιο Αττίλας» ήταν σε πλήρη εφαρμογή και καλά οργανωμένο. Σε λίγες μέρες το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε καταληφθεί με βία και πρωτοφανή βαρβαρότητα από τον Τούρκο κατακτητή και λίγο αργότερα δημιουργείται το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και Τούρκοι έποικοι από την Ανατολία μεταφέρονται στη Μεγαλόνησο! Στο πέρασμά του ο κατακτητής σκόρπισε το θάνατο, τη βία, την καταστροφή και υποχρέωσε χιλιάδες Ελληνοκύπριους να φύγουν απ' τις εστίες τους.

Στα χρόνια που πέρασαν, πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Δεν έχουν ευοδωθεί, και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι τα σχέδια επίλυσης που έχουν εμφανιστεί ευνοούν τους Τούρκους κατακτητές και όχι το διωκόμενο κυπριακό Ελληνισμό!

Συγχρόνως οι γενιές των ανθρώπων αλλάζουν, διαδέχονται η μία την άλλη και σε αυτό το φυσικό φαινόμενο ευελπιστούν «κάποιοι/ες» να ξεχαστούν τα πάντα, να ξεχαστεί η φρικαλέα εισβολή και να παγιωθούν οι θέσεις του κατακτητή.

Η μνήμη των Ελλήνων είναι αναλλοίωτη.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το «Δεν ξεχνώ» την τουρκική εισβολή και τις συνέπειές της στην Κύπρο, θα παραμένει ζωντανό.

Η Ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε παραχαράσσεται και ούτε θα δεχτούμε -στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και των «επιταγών» που φέρνει- να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και οι αρχές και οι αξίες του Ελληνισμού.

Είναι απαίτηση να υπάρξει δίκαιη λύση για το Κυπριακό και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Σήμερα, 20 Ιουλίου 2016 συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε «Δεν ξεχνώ» και να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού.

Διαφορετική προσέγγιση αποτελεί λήθη και ασεβή στάση απέναντι σ' αυτούς που παραμένουν «αγνοούμενοι» και που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο, υπηρετώντας τα εθνικά μας ιδανικά και τις αξίες.

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις που αφορούσαν τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, παρέστη:

    • στις 15.7.16 στην εκδήλωση - ομιλία που διοργανώθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου, με θέμα: «Κύπρος 1974. Ανοιχτοί λογαριασμοί...», και

    • στις 16.7.16 επισκέφθηκε στον ίδιο χώρο  την «Έκθεση κυπριακού βιβλίου» για την εισβολή και την κατεχόμενη Κύπρο και την «Έκθεση Καταστροφής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Κατεχόμενα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια