ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 24 Ιουλίου 1974: Η Δημοκρατία επανέρχεται στη χώρα που γεννήθηκε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 23/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • 24 Ιουλίου 1974: Η Δημοκρατία επανέρχεται στη χώρα που γεννήθηκε

  • 24 Ιουλίου 2016: Αγώνας για ποιοτική Δημοκρατία και εθνική ανάταση

Με αφορμή την επέτειο επαναφοράς της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Πριν 42 ακριβώς χρόνια, στις 24 Ιουλίου 1974, και με την τραγωδία του Ελληνισμού στην Κύπρο σε πλήρη εξέλιξη, σήμανε το τέλος της επτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα και την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε.

Ο επαναπατρισμός του εξορισμένου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, σημαίνει την αρχή της μεταπολίτευσης και την επαναθεμελίωση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Σήμερα, 24 Ιουλίου 2016, 42 χρόνια μετά, η Δημοκρατία μας περιφρουρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν βαθιές ρίζες. Ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής και είναι σημαντικό η Δημοκρατία μας να είναι ποιοτική και να εμπνέει την ισότητα, την αλληλεγγύη, το δίκαιο και την εθνική ενότητα. Είναι υποχρέωσή μας να απομονώσουμε αυτούς/ές που υπονομεύουν και φαλκιδεύουν την αληθινή Δημοκρατία. Είναι εθνικό χρέος μας, σφυρηλατώντας την εθνική μας ενότητα, να βγούμε από του τούνελ της κρίσης και να επιδιώξουμε την εθνική μας ανάταση.

Το δημοκρατικό μας πολίτευμα μάς δίνει τη δύναμη και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και με οργανωμένη δράση να αξιοποιήσουμε τους καρπούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Οι Έλληνες αντιτάσσονται σε οποιοδήποτε ζυγό. Το αποδεικνύει η πλούσια Ιστορία μας, το επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της φυλής μας.

https://docs.google.com/document/d/1XoCeJhLuzGB30KWoy9mTRWdezRA1kPNcsoWQUiubxJU/edit?usp=sharing
--   The information in this message and/or attachments is intended solely for the attention and use of the intended recipient and may be confidential.  If you are not the intended recipient of this message, you are hereby notified that you have received it in error and that any use of it is prohibited.  In such a case, please delete this message and kindly notify the sender accordingly.    Les informations contenues dans ce message et/ou ses annexes sont réservées à l'attention et à l'utilisation de leur destinataire et peuvent être confidentielles.  Si vous n'êtes pas destinataire de ce message, vous êtes informé que vous l'avez reçu par erreur et que toute utilisation en est interdite.  Dans ce cas, vous êtes prié de le détruire et d'en informer l'émetteur.

Σχόλια