ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Να αρθεί το αδιέξοδο και να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 11/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αρθεί το αδιέξοδο και να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

Να διευθετηθεί το ζήτημα λειψυδρίας που ταλανίζει τα ελάφια στη νότια Ρόδο και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και των τακτικών συναντήσεων εργασίας που αφορούν ζητήματα της καθημερινότητας των νησιωτών μας, είχε σύσκεψη σήμερα το πρωί 11.7.16 με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και στη συνέχεια με τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

  • Ο κ. Χ. Κόκκινος στη συνάντηση με τον κ. Φ. Χατζηδιάκο, ζήτησε και ενημερώθηκε για τις ενέργειες στο Δήμο Ρόδου που αφορούν την προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ..

Συμφώνησαν στην ανάγκη επαναδραστηριοποίησής της και είναι θετικό ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου την Παρασκευή 15.7.16 θα αποτελέσει θέμα συζήτησης για λήψη σχετικής απόφασης.

  • Στον ασκούντα χρέη Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη τον οποίο συνάντησε αμέσως μετά, ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε τη συνδρομή του, την ευέλικτη στάση του και συνεργασία του για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσει και πάλι η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.. Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε την επιθυμία του και την πρόθεσή του να συνεργαστεί ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και ζήτησε η νέα πρόταση που θα κατατεθεί για την προγραμματική σύμβαση να διέπεται από νομιμότητα, ώστε να μην κινδυνεύει να απορριφθεί από την Επιτροπή του Άρθρου 7 N. 2939/2000.

H συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή αποτελείται από τον πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή.

Στα θέματα συζήτησης ο κ. Χ. Κόκκινος έθεσε το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα ελάφια της νότιας Ρόδου -λόγω της μείωσης των υδάτινων αποθεμάτων και των αλλεπάλληλων πυρκαγιών- στην προσπάθεια αναζήτησης νερού, αφήνουν τους ορεινούς όγκους του νησιού και κατεβαίνουν στην πεδινή περιοχή και στους οικισμούς της νότιας Ρόδου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατυχήματα στους οδικούς άξονες του νησιού, αρκετά από αυτά να χάνουν τη ζωή τους και να κινδυνεύουν τα διερχόμενα οχήματα με τους επιβαίνοντες.

Ο κ. Θεοδωρίδης μαζί με τις δασικές υπηρεσίες της Α.Δ.Α. σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χώρους στις ορεινές περιοχές, όπου βαρέλια με νερό θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος, όμως απαιτείται μεγάλος αριθμός και διαρκής αναπλήρωση του νερού. Ήδη εθελοντικές οργανώσεις αρχίζουν να ενεργοποιούνται και αναζητείται η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

  • Τέλος με έγγραφό του (α.π. 134/8.7.16) ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι. κ. Ζαννετίδη να του αποστείλει και να τον ενημερώσει για την πρόταση της Π.Ν.Αι. που αφορά την προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και η οποία θα τεθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Αι., ενώ θυμίζουμε ότι είχε ζητήσει να συζητηθεί (κάτι που δεν έγινε) η προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο τον Ιούνιο 2016, έχοντας επισημάνει αλλαγές που έπρεπε να υπάρχουν, ώστε αυτή να εγκριθεί και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια