ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θετική απάντηση στο αίτημα - πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 19/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική απάντηση στο αίτημα - πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα για:

- αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης και - ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των λιμενικών αρχών της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι σε απάντηση της επιστολής του με α.π. 68/5.4.2016 που απεύθυνε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, αλλά και ως συνέχεια της μεταξύ τους συνάντησης εργασίας στη Ρόδο στο πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, υπήρξε θετική απάντηση στο αίτημά του για αναβάθμιση του του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης και ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των λιμενικών αρχών της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα:

α) Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσας, στο έγγραφό του με α.π. 1000.0/62499/2016 αποδέχεται «ότι ο Λιμενικός Σταθμός Μεγίστης επιτελεί, πέραν των λοιπών αστυνομικών και διοικητικών καθηκόντων, ένα εθνικό έργο σε μια περιοχή με εξαιρετικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον και ευαισθησία για τη χώρα. Οι εξελίξεις όμως που προέκυψαν μετά την έκδοση και εφαρμογή του Π.Δ. 81/2014, ιδίως στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, αποτελούν ικανή συνθήκη για την αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής σε Λιμενικό Τμήμα, υπαγόμενο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προκειμένου να συνεχίσει να έχει την απαιτούμενη διοικητική υποστήριξη μιας Λιμενικής Αρχής ανώτερης τάξης. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται ειδικά η εν λόγω αναβάθμιση, στο πλαίσιο της προωθούμενης αναμόρφωσης του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος.»

β) Όσον αφορά το αίτημα για την καλύτερη στελέχωση του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, στο έγγραφό του ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ότι η στελέχωση των Λιμενικών Αρχών της Δωδεκανήσου ανέρχεται πλέον σε 415 άτομα, ενώ η κείμενη νομοθεσία οργανικής δύναμης είναι 432 στελέχη και αναμένεται περαιτέρω στελέχωσή της μόλις περατωθεί η διαδικασία των τακτικών αιτήσεων μεταθέσεων των λιμενικών αρχών, αλλά και από τους απόφοιτους των παραγωγικών σχολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όπου φοιτούν 108 Δόκιμοι Σημαιοφόροι και 75 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί «με την αποφοίτηση των οποίων οι υπηρεσίες του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στη Δωδεκάνησο θα ενισχυθούν περαιτέρω με ικανό αριθμό στελεχών.»

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια