ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τίποτα δε χαρίζεται - όλα κερδίζονται με αγώνα και προσπάθεια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                              

      Ρόδος, 18/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίποτα δε χαρίζεται - όλα κερδίζονται με αγώνα και προσπάθεια

Φραγμός στις άδικες, εχθρικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές για τα νησιά μας ο διεκδικητικός και ενωτικός αγώνας της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας μας

Συμμετοχή και ομιλία του Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

Στην επιτακτική ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των α' και β' βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη στοχευμένη διεκδίκηση με θέσεις και προτάσεις και στις δράσεις που έχουν να κάνουν με την επαναφορά των χαμένων δικαιωμάτων της Δωδεκανήσου αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών λόγω των «ληστρικών» μέτρων που διαλύουν την έννοια της νησιωτικότητας επικέντρωσε την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, κατά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου, χωρίς την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 16.7.16 περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, λόγω των συνταρακτικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη γείτονα Τουρκία.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι: η πρόθεση για κατάργηση των υποθηκοφυλακείων και το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., είναι η συνέχεια πολιτικών που περιφρονούν τη νησιωτικότητα και αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων τους. Αποτελούν συνέχεια ανερμάτιστων πολιτικών, όπως: η «αποψίλωση» των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να παρέχονται ελλιπείς υπηρεσίες προς τους νησιώτες μας, η συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους (ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας), η μείωση των δρομολογίων στην αεροπλοΐα και στην ακτοπλοΐα και το γραφειοκρατικό σύστημα που διέπει την πορεία για την υλοποίηση πτήσεων υδροπλάνων, η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α., οι φορομπηχτικές πολιτικές και η απουσία οργανωμένης τουριστικής προβολής της περιοχής μας, η μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων για έργα και άλλες δράσεις στα νησιά μας και η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης της ανεργίας αποτελούν ένα μεγάλο μέρος στο «γαϊτανάκι» των «χαμένων κεκτημένων» και των μεγάλων αδικιών που υφίσταται η περιοχή μας.

Μόνο με συνεργασία του α' και του β' βαθμών Αυτοδιοίκησης, δηλ. των ανθρώπων που βιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αγωνίζονται για την ανάπτυξη του τόπου, έχουμε ελπίδα να διεκδικήσουμε και να επανέλθουν αυτά που μας «άρπαξαν» και να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας, θυμίζοντας στο κεντρικό κράτος τις υποχρεώσεις του. Με συνεπείς, δημοκρατικούς και διεκδικητικούς αγώνες, μπορούμε να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και να αλλάξουμε τη ζωή μας. Ανούσιες συσκέψεις, «άσφαιρα» ψηφίσματα και συνεδριάσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, δε θα φέρουν την αλλαγή. Το «φρένο» σε αυτές τις εχθρικές πολιτικές για τα νησιά μας θα έρθει με ενημέρωση αρχικά και στη συνέχεια με κινητοποίηση της κοινωνίας μας με τελικούς αποδέκτες των δίκαιων αιτημάτων μας και των ρεαλιστικών προτάσεών μας την κυβέρνηση και τους δανειστές.

https://docs.google.com/document/d/1NmyX4p2HzU2wdARETJMraZFuMZv6J7W9vRx0WIh28OY/edit?usp=sharing
-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια