Δελτίο Τύπου: Αίτημα - παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στον Υπουργό Παιδείας για άμεση στελέχωση του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) Καλύμνου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 19/8/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίτημα - παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στον Υπουργό Παιδείας για άμεση στελέχωση του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) Καλύμνου για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με σημερινή επιστολή - παρέμβασή του (α.π.: 169/19.8.2016) μεταφέρει στον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη και τους συνεργάτες του το αίτημα να στελεχωθεί άμεσα και να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) Καλύμνου για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισημαίνει ότι τα επτά νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Αρκιοί) με 5.000 μαθητικό πληθυσμό αναμένουν τις υπηρεσίες του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Καλύμνου. Οι τριακόσιοι (300) μαθητές με μαθησιακές ανάγκες, δυσκολίες και αναπηρία, περιμένουν να αξιολογηθούν και υποστηριχθούν.

Απαιτείται η στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι:

  1. Ένας (1) δάσκαλος Φυσικής Αγωγής ΠΕ71,

  2. Ένας (1) φιλόλογος Ειδικής Αγωγής ΠΕ02.50

  3. Ένας (1) νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής ΠΕ60 ή 61

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι: «Δεν υπάρχει ούτε στέλεχος για γραματειακή υποστήριξη, την οποία καλύπτει το μοναδικό μόνιμο στέλεχος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Απόστολος Τηλιακός.

Κύριε Υπουργέ,

Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Η κοινωνία της Δωδεκανήσου περιμένει οι νησιωτικές πολιτικές να μην καταστούν «γράμμα κενό περιεχομένου». Σας ζητώ την άμεση παρέμβασή σας και των συνεργατών σας, προκειμένου να λυθεί ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο ζήτημα που ταλανίζει τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Αναμένω ενέργειές σας και δηλώνω διαθέσιμος για συνεργασία μαζί σας που θα βοηθήσει τον τόπο που αγαπώ και υπηρετώ.»

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια