ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                             

      Ρόδος, 29/8/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Τοποθέτηση του Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και περιοδεία του στο νησί της Αστυπάλαιας


Στην Αστυπάλαια περιόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 26 - 27.8.16 και συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 26.8.16. Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο εγκρίθηκαν μια σειρά από προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Λιμενικών Ταμείων της Δωδεκανήσου για την εκπόνηση μελετών για κατασκευή υδατοδρομίων, επισήμανε τα εξής:

«Πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων. Να εκδοθούν οι περιβαλλοντικές άδειες, να γίνει ξεκάθαρο το επιχειρησιακό κέντρο τους και ότι όλα τα υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν. Αλίμονο αν φτάσουμε να έχουμε υδατοδρόμια και οι εταιρίες δε στέλνουν τα υδροπλάνα τους. Σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση τις προθέσεις της.  Σε ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια και ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους, δηλαδή της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης και φυσικά των εταιριών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.»

Όσον αφορά τα προβλήματα της Αστυπάλαιας και της Πάτμου που εξετάστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Χ. Κόκκινος εστίασε «στην ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης των προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων και στην ανάγκη καλύτερης στελέχωσης των δομών υγείας και στο συνεχή αγώνα για σύγχρονες και ανθρώπινες συγκοινωνίες. Η προγραμματιζόμενη περικοπή των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων των νησιών των άγονων γραμμών πλήττει τους κατοίκους τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους και αυξάνει το αίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης.» Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης σε έμψυχο δυναμικό των δύο (2) δήμων και την αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων που προσφέρουν πολλά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων έκτακτων αναγκών και φυσικών φαινομένων που προκύπτουν.

  • Κατά την παρουσία του στην Αστυπάλαια στις 27.8.16 είχε συναντήσεις με κατοίκους του νησιού και συνάντηση εργασίας με το δήμαρχό του κ. Πανορμίτη Κονταράτο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κομινέα Νίκο για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.


-- https://docs.google.com/document/d/1l0HliwbEBZJ1ZYJZXMqej2HkLPhnu_PhlLjjD1AZcqQ/edit#
Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια