ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Να μη γίνουν τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                              

      Ρόδος, 16/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μη γίνουν τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών»

Συμμετοχή και ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. με θέμα: «Ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: Κοινή μας πρόκληση - Συλλογική μας απάντηση»

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με την ιδιότητα τού μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέστη και μίλησε σήμερα 16.9.2016 σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Επιτροπής των Περιφερειών στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: Κοινή μας πρόκληση - Συλλογική μας απάντηση».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 100 αυτοδιοικητικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, που εκπροσωπούσαν κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:

  • Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα και όχι μόνο ελληνικό,

  • απαιτείται συλλογική προσπάθεια και ευθύνη ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και παρεμβάσεις από την Ε.Ε. ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι που δημιουργούν το μεταναστευτικό.

  • Να αυξηθούν οι οικονομικοί πόροι που διαχειρίζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή του και να αξιοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ε.Ε.. Να μη γίνουν η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα «αποθήκη ψυχών».

  • Να τιμωρηθούν οι διακινητές/τριες - σύγχρονοι/ες δουλέμποροι.

  • Να σεβαστεί η Τουρκία και να τηρήσει τη συμφωνία που έχει κάνει με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

  • Η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και αλληλεγγύη το πρόβλημα.

  • Σήμερα το απόγευμα η αντιπροσωπεία του Ε.Λ.Κ. θα επισκεφθεί χώρους διαμονής των μεταναστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Αύριο 17.6.2016 ο κ. Χ. Κόκκινος θα επισκεφθεί το χώρο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατόπιν θα επιστρέψει στη Ρόδο.

  • Στις 18 - 19.9.2016 θα μεταβεί στην Κω για θέματα αρμοδιοτήτων του και για να παραστεί στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.

https://docs.google.com/document/d/10u-zMiNxlsHexi-0wbBduexFpYpFEmFPVupJbqey2e4/edit#
-- Mε εκτίμηση,
photo
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden. Copyright © 2016 Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Ενημέρωση του Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Σχόλια