ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απαιτεί οικονομικούς πόρους»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                              

      Ρόδος, 21/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεταναστευτικό αποτελεί κοινή πρόκληση και απαιτεί κοινή απάντηση

«Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απαιτεί οικονομικούς πόρους, σχεδιασμό, ευελιξία και εμπιστοσύνη στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου και κοινοποίηση στα Μ.Μ.Ε. της απόφασης - δήλωσης της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ. - E.P.P.) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (E.τ.Π. - Ε.Ε.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος που συμμετείχε και μίλησε ως μέλος της Eθνικής μας Aντιπροσωπείας στο συνέδριο που διοργάνωσε η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 16.6.2019, αποστέλλει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τη δήλωση - απόφαση της ομάδας του Ε.Λ.Κ. που ψηφίστηκε ομόφωνα και στάλθηκε στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε..

Θυμίζουμε ότι το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Ο ρόλος των περιφερειακών και τοπικών αρχών της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης:

κοινή πρόκληση, συλλογική αντιμετώπιση».

Στη δήλωση που θα μελετήσετε υπάρχουν αρκετές προσθήκες από την τοποθέτηση του κ. Χ. Κόκκινου (όπως αυτή καταγράφηκε στην τοποθέτησή του και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 16.6.2016) και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεταναστευτικό θα συνεχίσει να αποτελεί ζήτημα αιχμής και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως ο κ. Χ. Κόκκινος σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε., επισήμανε ότι: «Το μεταναστευτικό αποτελεί κοινή πρόκληση και απαιτεί κοινή απάντηση.

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απαιτεί οικονομικούς πόρους, σχεδιασμό, ευελιξία και εμπιστοσύνη στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό ή ευρωπαϊκό. Ο τερματισμός των πολέμων (π.χ. στη Συρία κ.λπ.) και ο περιορισμός της φτώχειας είναι οι δραστικές λύσεις που θα τερματίσουν το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως οι εντάσεις στη Συρία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη δεν σταματούν και η φτώχεια εξαπλώνεται. Καλούμαστε με συνεννόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες και ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσουμε την παράτυπη μετανάστευση. Όσοι εθελοτυφλούν ή όσοι μεταθέτουν τις ευθύνες, κάνουν τραγικά λάθη. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, πιέζει και απαιτεί λύση και δραστικές παρεμβάσεις.»

Σας επισυνάπτουμε τη δήλωση της ομάδας του Ε.Λ.Κ..

https://docs.google.com/document/d/1_e1Nd1HTo-zYd4gzAw-u0ib7SwKjPnriqE45u6tlyZA/edit#

Mε εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια