Δ.Τ. 6.10.2016 - εορταστικές εκδηλώσεις της 72ης Επετείου του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου (5.10.1940)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                              

      Ρόδος, 6/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απομονώνουμε τις φωνές στρέβλωσης της Ιστορίας μας, τους μικρόψυχους, τους παραχαράκτες και αυτούς που αγνοούν το σύνολο και προτάσσουν το εγώ τους, ξεχνώντας τις ευθύνες απέναντι στον τόπο Με συνεχείς αγώνες και επαγρύπνηση διαφυλάσσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την Ελευθερία»

Αισιόδοξο το μήνυμα και θετική η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου για το μέλλον των νησιών μας και της Ελλάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 72ης Επετείου του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου (5.10.1940)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απεύθυνε ο Δήμος Καρπάθου, παρέστη στις 5.10.2016 στις εορταστικές εκδηλώσεις της 72ης Επετείου του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου της 5ης Οκτωβρίου 1944 που απέφερε την πολυπόθητη ελευθερία στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε σεμνή τελετή στο δημαρχείο του νησιού ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καρπάθου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος μιλώντας προς τους παριστάμενους και καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια ακόμα σημαντική σελίδα στην ελληνική Ιστορία.

Η αδούλωτη ελληνική ψυχή απέδειξε ότι δεν δέχεται κανένα κατακτητή, κανένα ζυγό. Το μήνυμα είναι διαχρονικό και αποτελεί για όλους εμάς ιστορική εντολή. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να συνεχίσουμε, με συνέπεια και συνέχεια τον αγώνα για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Απομονώνουμε τις φωνές στρέβλωσης της Ιστορίας μας, τους μικρόψυχους, τους παραχαράκτες και αυτούς που αγνοούν το σύνολο και προτάσσουν το «εγώ» τους, ξεχνώντας τις ευθύνες απέναντι στον τόπο.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Γνωρίζω ότι είστε ένας πολιτικός που με ανιδιοτέλεια και σκληρή δουλειά υπηρετείτε τη χώρα μας και αγαπάτε τα νησιά μας. Το δείξατε έμπρακτα κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Υπουργός Εσωτερικών και με τις παρεμβάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σήμερα ως πρωτεύθυνος πολίτης του τόπου και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που σας παρέχουν οι αρμοδιότητες που ασκείτε, μας χαροποιεί όλους η παρουσία σας, η διάθεση για παρεμβάσεις υπέρ των νησιωτών μας και το αισιόδοξο μήνυμα που μας στέλνετε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά.

Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να υπηρετούμε, την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας, γατζωμένοι στα βράχια του Αιγαίου, φυλάσσοντας Θερμοπύλες και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον που το προετοιμάζουμε με την καθημερινή μας προσπάθεια.»

  • Στη μεσημεριανή ανάπαυλα των εκδηλώσεων ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση στο δημαρχείο του νησιού με το δήμαρχο κ. Ηλία Λάμπρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα αρμοδιοτήτων του.

Επίσης είχε συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου κκ. Αμβρόσιο και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Πελεγρίνη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον οποίο ενημέρωσε για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής μας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Γάκης Δημήτρης και κ. Κόνσολας Μάνος και πλήθος κόσμου.

  • Ο κ. Χ. Κόκκινος το βράδυ της 5.10.2016 επέστρεψε στη Ρόδο.

https://docs.google.com/document/d/1asPHtB_HYVRYB7qH0A9s0b6aId6aUpZ5if5ouvKyzLQ/edit#

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια