ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος,,- με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Ρόδου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                              

       Ρόδος, 10/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

- με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Ρόδου στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τις ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα παιδιά σχολικής ηλικίας

- στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση θυμάτων καταστροφών» που πραγματοποιείται στη Ρόδο. Διατύπωσε το αίτημα να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνος στα Δωδεκάνησα διότι συμβάλλει στην ενημέρωση των νησιωτών μας για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στις 7 και 8.10.2016 στις διαδικασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση θυμάτων καταστροφών» που υλοποιείται από τις 7 - 12.10.2016 στη Ρόδο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Ρόδου.

Συγκεκριμένα παρέστη και μίλησε:

-         στην εναρκτήρια εκδήλωση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στις 7.10.2016,

-         στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων για την περίοδο 2016 - 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 8.10.2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και στις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στις τοποθετήσεις του επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας του κεντρικού κράτους με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, των αρχών, των εθελοντικών οργανώσεων, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα φαινόμενα και να διαχειριστούμε φυσικές καταστροφές. Αναφέρθηκε στην Π.Ν.Αι. και στις ενέργειες που πραγματοποιούνται για ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στα απαιτούμενα έργα για την Πολιτική Προστασία που πρέπει να γίνουν στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται σήμερα είναι χρήσιμες, αλλά απαιτούνται και άλλες πολλές. Τόνισε την ανάγκη διάχυσης της γνώσης, της ενημέρωσης και των προληπτικών δράσεων στο σύνολο της κοινωνίας και εξήρε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει εκτός από θεωρητικό και πρακτικό μέρος με τις ασκήσεις που αφορούν τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και ζήτησε από τους διοργανωτές να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στα Δωδεκάνησα και να γίνει θεσμός.

      Μετά από πρόσκληση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) της Ρόδου, παρέστη στις 8.10.2016 στην ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε τις δράσεις για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών πληθυσμιακών ομάδων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Σ.Φ.Ε.Ε. κ. Μιχάλης Χειμώνας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος σε δηλώσεις του στους παρευρισκόμενους και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. συνεχάρη τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου κ. Αυγερινό Αντώνη και όλα τα μέλη του που εθελοντικά, με ανιδιοτέλεια και συνέπεια προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και ανακουφίζουν αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Σε μια εποχή δύσκολη για την πατρίδα μας, τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στηρίζουν και εμπνέουν τους προερχόμενους από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες συνανθρώπους μας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, οι πράξεις τους εμπνέουν και συγχρόνως  εξυψώνουν το ανθρώπινο ιδεώδες.

      Ο κ. Χ. Κόκκινος αναχώρησε από τη Ρόδο για την Αθήνα προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10.10.2016.


--
Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη αν το ενημερωτικό αυτό μήνυμα προκαλεί ενόχληση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε, παρακαλούμε απαντήστε απλά με ένδειξη «Διαγραφή». Ευχαριστούμε. Σημείωση: Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. This e-mail may contain confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

Σχόλια