Χ. Κόκκινος: «Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Π.Ν.Αι. να γίνει πράξη και να μη μείνει στα χαρτιά»



                                                                                             
      Ρόδος, 13/10/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Π.Ν.Αι. να γίνει πράξη και να μη μείνει στα χαρτιά
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης (Π.Ε.Δ.)

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/10/16 (λόγω της χθεσινής έλλειψης απαρτίας) στην Ερμούπολη της Σύρου, παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Το θέμα της συνάντησης ήταν: «Συζήτηση - γνωμοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Π.Ν.Αι. επί του Στρατηγικού Σχεδίου (Σ.Σ.) - 1ης Ενότητας Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Π.Ν.Αι. τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Ν.Αι. η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ν.Αι. αλλά και η απουσία τεχνικών υπηρεσιών που δεν υποστηρίζουν τους μικρούς δήμους στην «ωρίμανση» και στην υλοποίηση έργων. Επίσης οι ανάγκες που υπάρχουν σε έργα υποδομής σε όλα τα νησιά μας αλλά και η ομόφωνη πολιτική δέσμευση για υλοποίηση έργων σε ποσοστό αντίστοιχο του πληθυσμού των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Ν.Αι..
Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής και τους ενεργούς πολίτες, για να πετύχει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος.
Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι οι συνεδριάσεις και οι σχεδιασμοί και φυσικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη και να μη μείνουν στα χαρτιά.

Σχόλια