«Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και θέλουμε είναι αυτή που πρωτοπορεί και ανταγωνίζεται αποτελεσματικά»

Ρόδος, 27/10/2016


«Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και θέλουμε είναι αυτή που πρωτοπορεί και ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις υπόλοιπες χώρες και δε στηρίζεται μόνο στο ένδοξο παρελθόν»

Η ιστορική επέτειος του ΟΧΙ - 28ης Οκτωβρίου 1940 μάς εμπνέει και μας οδηγεί

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου


Με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ - 28η Οκτωβρίου 1940, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Το μήνυμα του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραμένει διαχρονικό και με καθολική ισχύ στις σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Οφείλουμε όλοι να διδαχτούμε από το απαράμιλλο θάρρος και την αυταπάρνηση των προγόνων μας που αγωνίστηκαν για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Οφείλουμε όλοι να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να εμπνευστούμε από τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει η Ιστορία της πατρίδας μας.

Να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον γιατί η Ελλάδα που οραματιζόμαστε και θέλουμε πρέπει να πρωτοπορεί, να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις άλλες χώρες και να μη στηρίζεται μόνο στις δόξες του παρελθόντος.

Με ενότητα και αγώνα τιμάμε τους ήρωες του έπους του 1940 και αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών.»


https://docs.google.com/document/d/1DFdwQb9pM8MRq1tJPe9H5FYHohzWpKIP-_vWPx3ToXI/edit#

Σχόλια