«Συνεχής ο αγώνας για να παραμείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το ασφαλές καταφύγιο της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται από αντιλαϊκές πολιτικές»

«Συνεχής ο αγώνας για να παραμείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το ασφαλές καταφύγιο της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται από αντιλαϊκές πολιτικές»

Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στις διαδικασίες του τακτικού συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Η τοπική αυτοδιοίκηση του νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Στο συνέδριο τέθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξετάστηκαν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, μίλησε την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ενώ δευτερολόγισε στο τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας.

Παρουσία των εκπροσώπων της Κυβέρνησης (υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και υφυπουργού κ. Σαντορινιού) και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

«Με συνεχή αγώνα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το ασφαλές λιμάνι της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται από αντιλαϊκές πολιτικές. Η νησιωτικότητα που έχει θεσπιστεί συνταγματικά, παραμένει γράμμα κενό περιεχομένου. Η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. στην περιοχή μας, η μείωση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών γραμμών, οι φορομπηχτικές πολιτικές και η εγκατάλειψή μας στο μεγάλο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δείχνουν την απουσία θετικής κυβερνητικής βούλησης για τα νησιά μας.

Δημιουργήθηκαν δύο (2) hot spot στα Δωδεκανήσα (Λέρο και Κω), χωρίς κοινωνική συναίνεση, χωρίς να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, και δημιούργησαν προβλήματα στην τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.
Το Αιγαίο δεν πρέπει, ούτε θα γίνει «αποθήκη ψυχών».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επίλυση των προβλημάτων. Απαιτεί και επιβάλλεται οι αρμοδιότητες που έχει να είναι ξεκάθαρες και με διασφαλισμένους τους οικονομικούς πόρους για να τις εκτελέσει. Απαιτούνται συνεχώς να δημιουργούνται κοινωνικές συμμαχίες και με συνεπείς προσπάθειες και διεκδικητικούς αγώνες να πετύχουμε την ικανοποίηση των προσδοκιών των νησιωτών μας.

Τα ψέματα είναι κοντοπόδαρα, η κοινωνία γνωρίζει ποιοι δουλεύουν πραγματικά και ποιοι επενδύουν στα επικοινωνιακά τρικ, ποιοι εμφανίζουν τα ασήμαντα ως σημαντικά, και τα μικρά ως μεγάλα. Ποιοι θέλουν να επιβάλλουν δικτατορία μετρίων και καλλιεργούν ισοπεδωτική ισότητα στην περιοχή μας.

Επιβάλλεται να υπάρξει συνεργασία των αυτοδιοικητικών παραγόντων, σκληρή δουλειά και αποτελεσματικές δραστηριότητες. Μόνο έτσι θα έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και μόνο έτσι θα πορευτούμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Τέλος, στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, και στις τουρκικές προκλήσεις που αμφισβητούν την εθνική μας ανεξαρτησία, απαντάμε με σθένος και αποφασιστικότητα και υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης.»

  • Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε στη διαδικασία της απονομής τιμητικών διακρίσεων σε μέλη που υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας.

-- https://docs.google.com/document/d/1XTcltcmV16I1X28Qv9LxLPrFjwlt4w1tBTMgnQRYB3Y/edit?usp=sharing  -----------------------      Copyright © 2016 Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου  Ενημέρωση του Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Σχόλια