Eκδήλωση για την «Ανακήρυξη του 2017 ως έτος της Δωδεκανήσου»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χαράλαμπος Κόκκινος

                                                                                            

     Ρόδος, 29/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς σε εκδήλωση για την «Ανακήρυξη του  2017 ως έτος της Δωδεκανήσου»

Στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς παρέστη, ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκλησή της, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος,  στα γραφεία της στον Πειραιά στης 21/12/2016 το βράδυ.

Στην εκδήλωση υπήρξε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων στα θέματα  που απασχολούν τους απανταχού συμπατριώτες μας και τα νησιά μας.

Το βασικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η «Ανακήρυξη του 2017 ως έτος της Δωδεκανήσου» από τη Βουλή των Ελλήνων. Επισημάνθηκε η ανάγκη συντονισμού των φορέων και των ενεργών πολιτών προκειμένου να έχουν απήχηση οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Στις αρχές του νέου έτους θα υπάρξει και νέα προσπάθεια της Ομοσπονδίας με σκοπό την υλοποίηση του σχεδιασμού, την κινητοποίηση και την συστράτευση όλων των ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων για την επίτευξη των εξακτινομένων δράσεων που θα διοργανωθούν.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε και συμφωνήθηκε απ' όλους τους παριστάμενους, ότι με τη συμπλήρωση των εβδομήντα (70) χρόνων της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, η ανακήρυξη του 2017 ως έτος Δωδεκανήσου αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστή η Ιστορία της περιοχής μας και να προβληθούν τα ακριτικά νησιά της.

Σχόλια