Διοργάνωση δράσεων Πολιτικής Προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων

Διοργάνωση δράσεων Πολιτικής Προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων

  Ρόδος, 19/1/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση δράσεων Πολιτικής Προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου Διάδοσης Φυσικών Επιστημών (ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Π.Ν.Αι. Στη Ρόδο με το προεδρείο του νεοσύστατου Συλλόγου Διάδοσης Φυσικών Επιστημών (ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε.).

Ο ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε., πραγματοποιεί τα πρώτα βήματά του στη Ρόδο και έχει πανελλήνια εμβέλεια, έχει στόχους τη διάδοση, τη διάχυση και την εκλαΐκευση των φυσικών επιστημών στο επιστημονικό αλλά και στο ευρύτερο κοινό και στο μαθητόκοσμο. Προωθεί δράσεις και παρεμβάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και στην κοινωνία της Ρόδου.

  • Στις 3.2.2017 διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς για θέματα αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία και

  • Στις 4.2.2017 στις 17:30 ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Κλεόβουλος» με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π. Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα με θέμα «Αντισεισμική προστασία και το γεωδυναμικό πλαίσιο της Δωδεκανήσου».


Οι εκδηλώσεις του στηρίζονται από τη Β'θμια Εκπαίδευση και τον Ο.Α.Σ.Π..

Ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη την πρωτοβουλία των στελεχών του ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε., αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση να παραστεί και να μιλήσει στις εκδηλώσεις της και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας της Π.Ν.Αι.και των υπολοίπων φορέων με τη ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε., προκειμένου να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις που στόχο θα έχουν την ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα θέματα που διέπουν την Πολιτική Προστασία.




Σχόλια