Να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων

Να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των πολιτών και της Αυτοδιοίκησης στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων για την εγκατάσταση μονάδων με βιοκαύσιμα

Στους πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής Δαματριάς, Θολού, Παστίδας ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος - ενημέρωσε το δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο και το Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Α. κ. Θεοδωρίδη


Συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες της περιοχής των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δαματριάς, Θολού, Παστίδας είχε σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε περιοδεία του στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων στη Ρόδο. Οι αρνητικές αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων για την εγκατάσταση μονάδων με βιοκαύσιμα στην περιοχή τους αναδεικνύει το ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Οι συγκεκριμένες μονάδες προβλέπεται να λειτουργήσουν με χρησιμοποιημένα λάδια με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι πολίτες της περιοχής εκτιμούν ότι θα επιβαρυνθεί και θα ρυπανθεί το περιβάλλον (στην περιοχή υπάρχουν ήδη δύο αεροδρόμια, το ραντάρ και το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η.), θα επηρεαστεί η κοιλάδα των Πεταλούδων, ο θόρυβος θα είναι υπερβολικός και θα λειτουργήσουν αρνητικά για την επισκεψιμότητα και την επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επικοινώνησε με το δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο, από τον οποίο ζήτησε να λάβει υπόψη τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων της περιοχής που περιέχουν και εναλλακτικές προτάσεις και εφόσον κρίνει σκόπιμο να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

(c) - Συντακτική επιμέλεια: Εμμ. Χρύσης

Σχόλια