Ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται και κινητοποιείται και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις, κομματικοποιεί το κράτος!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                             


      Ρόδος, 16/2/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται και κινητοποιείται και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις, κομματικοποιεί το κράτος και στρέφεται κατά των εργαζομένων

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται αλλεπάλληλες κυβερνητικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού, αλλά συγχρόνως και τον αποκλεισμό εκπροσώπων των εργαζομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος τοποθετήθηκε στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής ως εξής:

  • Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση, να προχωρήσει σε διάλογο και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο. Ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα η αγροτική παραγωγή της χώρας αποτέλεσαν διαχρονικά βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας. Οι αγρότες στη Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ξεσηκώνονται δίκαια και η Κυβέρνηση δείχνει να κωφεύει. Είναι ανάγκη να παρθούν αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας και του αγροτικού κόσμου που  υποφέρει.

  • Πυκνώνουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους σε νοσοκομεία, Ο.Τ.Α., στο Υπουργείο Εργασίας, στους γεωτεχνικούς, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται καρατομήσεις στελεχών και ανάδειξη νέων προσκείμενων στην Κυβέρνηση. Την ώρα που η κοινωνία μας βλέπει να πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδά της, οι  «κρατούντες» προσπαθούν να «αλώσουν» τον κρατικό μηχανισμό οπισθοδρομώντας τη χώρα.

  • Συγχρόνως η Κυβέρνηση αποκλείει εκπροσώπους των εργαζομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία (Ε.Φ.Κ.Α., Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.). Η αναλγησία και η έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας που δείχνει, συνδυάζεται με το φόβο μήπως οι εργαζόμενοι και το σύνολο της κοινωνίας μας μάθουν την αλήθεια για το ασφαλιστικό σύστημα.


Τέλος,

  • όσον αφορά τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα στα νησιά μας που το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι ακόμα μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει κάτι συγκεκριμένο. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη δήλωσε πρόσφατα στους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το 2017, σύμφωνα τις οποίες για κάθε τέσσερις (4) αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρχει μία (1) μόνο (!) πρόσληψη...


Σχόλια