ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                             

      Ρόδος, 2/2/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ολοκλήρωσε τις επαφές του (μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαντορινιό) στο αντίστοιχο υπουργείο στον Πειραιά ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε τις απόψεις του και ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου αφορούσαν: νησιωτικές πολιτικές, ακτοπλοϊκές και αεροπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας, ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Παλλαϊκής Άμυνας, μεταναστευτικό, υποστελέχωση υπηρεσιών, το κύμα ακρίβειας μετά τις αυξήσεις των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά και ιδιαίτερα σε Ρόδο και Κάρπαθο που εξαιρούνται από την αναστολή του μέτρου εφαρμογής για ένα (1) έτος.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε επίσπευση και εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών και ενέργειες που θα δώσουν λύσεις.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε μια σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιεί το Υπουργείο για τα θέματα που αφορούν τους νησιώτες μας και επισήμανε την ανάγκη διατήρησης και περιφρούρησης της εποικοδομητικής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των φορέων που έχουν κοινούς στόχους για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Σχόλια