Δεν εκχωρούμε κανένα κομμάτι του ελληνικού εδάφους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

                                                                                              

      Ρόδος, 8/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

«Δεν εκχωρούμε κανένα κομμάτι του ελληνικού εδάφους, με διαρκή επαγρύπνηση διαφυλάσσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα»

Στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο στις 7.3.2017 για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα εβδομήντα (70) χρόνια ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη και συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό στις 7.3.2017 στην Κάλυμνο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Χ. Κόκκινος παρέστη σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων της Καλύμνου και πραγματοποίησε δηλώσεις σε Μ.Μ.Ε. του νησιού στις οποίες επισήμανε:

«Η συμμετοχή του καλυμνιακού λαού στις εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα και η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που πραγματοποίησε -για μια ακόμη φορά- μεστή ομιλία και τόνωσε το εθνικό μας αίσθημα, δείχνει την ενότητα του λαού μα ς και την υψηλή εθνική του συνείδηση.

Η Ελλάδα είναι χώρα που σέβεται την Ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν διεκδικεί εδάφη από άλλες χώρες, αλλά συγχρόνως δεν εκχωρούμε κανένα κομμάτι του ελληνικού εδάφους και με διαρκή επαγρύπνηση διαφυλάσσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Η Δωδεκάνησος σήμερα γιορτάζει 70 χρόνια Ελευθερίας και Δημοκρατίας, γιορτάζει 70 χρόνια αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότη τας. Ο Ελληνισμός της Δωδεκανήσου έμεινε όρθιος και αντιμετώπισε με σθένος όλους τους κατακτητές, διατηρώντας τα εθνικά μας ιδανικά και τις αξίες.

Η νέα γενιά της πατρίδας μας οφείλει να συνεχίσει τους αγώνες για Ελλάδα ελεύθερη και δημιουργική, για Ελλάδα με αρχές και αξίες.»

  • Ο κ. Χ. Κόκκινος μαζί με αρχές του τόπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην ακριτική Ψέριμο αμέσως μετά τη λήξη των επετειακών εκδηλώσεων στην Κάλυμνο. Ο κ. Παυλόπουλος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της Ψερίμου και επισκέφθηκε και τους υπηρετούντες στρατεύσιμους στο φυλάκιο του νησιού.

  • Σήμερα 8.3.2017 ο κ. Χ. Κόκκινος επέστρεψε το πρωί στη Ρόδο, όπου είχε συνεργασία με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου ενόψει της κακοκαιρίας που άρχισε να εξελίσσεται στην περιοχή μας.



Copyright © 2017 Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Ενημέρωση του Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Σχόλια