Kοντά στους ενεργούς πολίτες της Ρόδου που διατηρούν τα ανθρώπινα ιδεώδη

                                                                                              

      Ρόδος, 29/5/2017

 

Δελτίο Τύπου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος κοντά στους ενεργούς πολίτες της Ρόδου που διατηρούν τα ανθρώπινα ιδεώδη, τις αξίες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε αντίστοιχες προσκλήσεις και στα πλαίσια των επαφών του με τους ενεργούς πολίτες της περιοχής μας, στις 27 - 28.5.2017 παραβρέθηκε στις παρακάτω εκδηλώσεις στο νησί της Ρόδου.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 27.5.2017 στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκαν από την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Φωτίου. Το έργο υλοποιήθηκε από το Δήμο της Ρόδου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της Π.Ν.Αι. και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του παλιού νοσοκομείου Ρόδου. Ο κ. Χ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και σκέψεις για θέματα εθελοντισμού με τους εκπροσώπους τους που παραβρέθηκαν στην παραπάνω εκδήλωση. Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας, πέρα από την υποδοχή - ενημέρωση - εξυπηρέτηση των ωφελουμένων, είναι και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους με δράσεις που θα αποσκοπούν στην ένταξή τους τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στην αγορά εργασίας. Γι' αυτόν το λόγο συστήθηκε Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τοπικούς συλλόγους και εθελοντές.

  • Στη 10η Γιορτή Φράουλας που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Βιλλανόβα στις 27 - 28.5.2017 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Παραδεισίου και στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας. Είναι μια προσπάθεια προβολής του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα της ντόπιας παραγωγής φράουλας που καλλιεργείται στην περιοχή μας, γεγονός που επισήμανε στο χαιρετισμό του ο κ. Χ. Κόκκινος.

  • Στην Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, που είχε διάρκεια από 23 - 28.5.2017 στο Κατάλυμα της Ισπανίας στην Παλιά Πόλη Ρόδου και διοργάνωσαν οι Δήμος Ρόδου, 95 Α.Δ.Τ.Ε. και Δ.Ο.Π.Α.Ρ.. Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης έχοντας σοβαρή αναπηρία στα χέρια και στα πόδια, ζωγραφίζει με το στόμα και δημιούργησε έργα που έχουν γίνει αντικείμενο μεγάλου θαυμασμού.

  • Στα εγκαίνια των γραφείων των βετεράνων ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου και παρακολούθησε το φιλικό αγώνα βετεράνων ποδοσφαιριστών Ρόδου - Διαγόρα με την ομάδα του Π.Σ.Α.Π. και των παικτών που αγωνίστηκαν στην ομάδα του EURO 2004. Στην ομιλία του στους παρισταμένους ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, προκειμένου το ροδιακό ποδόσφαιρο να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές, όπως στο παρελθόν.

  • Τέλος την Κυριακή το πρωί 28.5.2017, Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου στο ΑΚΤΑΙΟ, υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών και συνομιλώντας με τα μέλη του που καθημερινά αγωνίζονται και συγχρόνως βοηθούν συνανθρώπους μας.


Σχόλια