«Με εθνική ενότητα και αγώνα διεκδικούμε δίκαιη λύση για το Κυπριακό και διαφυλάσσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε»

null

 Ρόδος, 24/7/2017

Δελτίο Τύπου

«Με εθνική ενότητα και αγώνα διεκδικούμε δίκαιη λύση για το Κυπριακό και διαφυλάσσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε»

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για τις επετείους: - της 24ης Ιουλίου 1974, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, - της 20ής Ιουλίου 1974, ημέρα εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο

Στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας η 20η Ιουλίου και η 24η Ιουλίου 1974 είναι ημερομηνίες με σημαντικά γεγονότα για το Ελληνικό Έθνος που εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα και διδάγματα.

  • Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι η αποφράδα ημέρα εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο. Σκότωσαν, λεηλάτησαν, βίασαν, εκτόπισαν και συνεχίζουν να κατέχουν με βία και παρανομία το 37% του εδάφους της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Πέρασαν 43 χρόνια και ο αγώνας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό συνεχίζεται. Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το κυπριακό έδαφος. Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και ειρηνικό περιβάλλον στην Κύπρο. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την τουρκική εισβολή. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ την Κύπρο και τα δίκαια αιτήματα του Ελληνισμού στο νησί. Όσοι/ες ελπίζουν να «ξεχάσουμε» τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο ή επιδιώκουν να βρουν λύση σε βάρος της δικαιοσύνης και των Ελληνοκυπρίων, «πλανώνται πλάνην οικτράν». Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική, χωρίς τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

  • Στις 24 Ιουλίου 1974 και λίγες ημέρες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το δικτατορικό καθεστώς που κυβερνούσε την Ελλάδα επί μια επταετία πέφτει και επανέρχεται η Δημοκρατία στη χώρα μας. Οι εξελίξεις ραγδαίες… Οι εξόριστοι πολιτικοί επιστρέφουν στη χώρα, με πρώτο τον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και αμέσως μετά σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Προκηρύσσονται δημοκρατικές εκλογές και η χώρα προχωρά και πάλι με βήματα μπροστά και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να επαγρυπνούμε και να διαφυλάσσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε. Ο αγώνας πρέπει να έχει διάρκεια και συνέχεια. Να απομονώσουμε το λαϊκισμό και αυτούς που επιβουλεύονται την κατάλυση της Δημοκρατίας. Η ποιοτική Δημοκρατία είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο ενός τόπου. Στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε είναι εθνικό χρέος να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.



--

 

Εμμανουήλ Χρύσης
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού A' βαθμού
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δ  Διοικητήριο, Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος,
Τ.Κ.: 851 00 Ρόδος
Τ  (+30) 2241360608 F (+30) 2241360571 
E  e.chrysis@rho.pnai.gov.gr 
http://www.pnai.gov.gr 

Skype. manos888
 

Σχόλια