Ελέφαντες: Η τελευταία δεκαετία;!

null
Θέμα: Ελέφαντες: Η τελευταία δεκαετία;!
Ημερομηνία: Sun, 15 Oct 2017 01:13:13 -0400






Avaaz.org - The World in Action
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Οι ελέφαντες της Αφρικής έχουν περίπου 10 χρόνια ζωής πριν εξαφανιστούν από προσώπου Γης. 10 χρόνια!!!

Λαθροκυνηγοί τους κατασφάζουν, μόνο και μόνο για να πουλιούνται χαζά μπιχλιμπίδια!

Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να βάλουμε λουκέτο στην τεράστια αγορά ελεφαντόδοντου της Ευρώπης. Ειδικοί βρήκαν ότι φρέσκο, λαθραίο ελεφαντόδοντο πωλείται στις αγορές της Ευρώπης ως δήθεν «αντίκες», οδηγώντας τους ελέφαντες στην εξαφάνιση. Και η ΕΕ άνοιξε δημόσια διαβούλευση ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία, για να αποφασίσει αν θα επιβάλει καθολική απαγόρευση.

Η ομάδα του Avaaz βρήκε τρόπο να το αποδείξουμε.

Το κίνημά μας θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κορυφαίους ντετέκτιβ λαθροθηρίας, για να προμηθευτούμε ελεφαντόδοντο απ' όλη την Ευρώπη και να του κάνουμε τεστ ραδιοχρονολόγησης άνθρακα, ώστε να προσδιορίσουμε την ηλικία του. Αυτό μπορεί να μας δώσει τα αδιάσειστα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε την απαγόρευση!

Η δημόσια διαβούλευση κλείνει σε λίγες βδομάδες. Αν 50.000 από εμάς στηρίξουμε τώρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας. Τσόνταρε με όποιο ποσό μπορείς -- ας συσπειρωθούμε για να μην είναι αυτή η τελευταία δεκαετία για τους ελέφαντες:

Οι λαθροκυνηγοί σκοτώνουν 100 ελέφαντες τη μέρα, πυροβολώντας τους από ελικόπτερα ή κομματιάζοντας το πρόσωπό τους ενώ είναι ακόμα ζωντανοί. Είναι απάνθρωπο. Και το χειρότερο είναι ότι οι ελέφαντες καταλαβαίνουν τι τους συμβαίνει. Περνούν ώρες ολόκληρες κλαίγοντας πάνω απ' τα νεκρά μέλη της οικογένειάς τους.

Ο μόνος τρόπος να τους σώσουμε είναι η παγκόσμια, καθολική απαγόρευση αυτού του αιματοβαμμένου εμπορίου -- και ποτέ πριν δεν είχαμε κάνει τόσο μεγάλα βήματα: Οι ΗΠΑ και η Κίνα πέρασαν απαγορεύσεις για το ελεφαντόδοντο, το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να το καταργήσει σταδιακά μέχρι το 2021 και η ΕΕ μόλις ανέστειλε τις εξαγωγές ακατέργαστων χαυλιοδόντων, ενώ εξετάζει και περαιτέρω περιορισμούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας μπορεί να είναι ο άσσος στο μανίκι μας!

Αλλά δεν έρχoνται φτηνά. Το Avaaz είναι ίσως το μοναδικό μοντέλο crowdfunding στον κόσμο που μπορεί να συγκεντρώσει γρήγορα αρκετά χρήματα, ώστε να διεξαχθεί μια τεράστια επιστημονική μελέτη, χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από τους πολίτες, που θα ταρακουνήσει στην ΕΕ την ώρα που εξετάζει το ενδεχόμενο της απαγόρευσης.

Είναι ένα πρωτοποριακό σχέδιο και η ΕΕ πρέπει να δει τα στοιχεία τώρα. Κανείς άλλος όμως δεν είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο. Στήριξε με όποιο ποσό μπορείς:

Κάποτε στην Αφρική ζούσαν 25 εκατ. ελέφαντες. Τώρα κινδυνεύουμε να αφανίσουμε ολόκληρο το είδος μέσα σε μια δεκαετία! Είναι ένας τρομακτικός οιωνός για το πόσο αποκομμένοι είμαστε απ' τη φύση. Ας ανατρέψουμε την κατάσταση κι ας σώσουμε τους ελέφαντες απ' το χείλος της εξαφάνισης.

Με ελπίδα,
Alice, Danny, Oli, Σπύρος, Marigona, Allison και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Δυσοίωνο μέλλον για τους ελέφαντες μετά την αντίθεση της Ε.Ε. στην παγκόσμια απαγόρευση ελεφαντόδοντου -- Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1125982/dusoiono-mellon-gia-tous-elefantes-meta-tin-antithesi-tis-ee-stin-pagkosmia-apagoreusi-elefantodontou

Απειλούνται με εξαφάνιση οι ελέφαντες της Αφρικής -- Ζούγκλα
http://www.zougla.gr/perivallon/article/apilounte-me-eksafanisi-i-elefantes-tis-afrikis-1062242

«Εξαφάνισαν» 100.000 ελέφαντες σε μια τριετία -- Newsbeast
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/720287/exafanisan-100000-elefades-se-mia-trietia

Η ΕΕ υστερεί στην καταπολέμηση του παράνομου ελεφαντόδοντου (στα Αγγλικά) -- National Geographic
http://news.nationalgeographic.com/2016/06/ivory-trafficking-european-union-china-hong-kong-elephants-poaching/

Οι ελέφαντες οδεύουν προς την εξαφάνιση: τα στοιχεία (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/12/elephants-on-the-path-to-extinction-the-facts/

Οι λαθροκυνηγοί ελεφάντων δουλεύουν σκληρά στην Αφρική και αυτό αποδεικνύεται από τη χρονολόγηση άνθρακα (στα Αγγλικά) -- LA Times
http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-elephant-ivory-poaching-20161107-story.html






Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.


Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Release Date: 10/29/17

Σχόλια