5 λεπτά για τους ελέφαντες


----- Forwarded message -----
Από: "Christoph Schott - Avaaz"

Θέμα: 5 λεπτά για τους ελέφαντες
Ημ/νία: Κυρ, Δεκ 3, 2017 09:16

Η ΕΕ μόλις άνοιξε δημόσια διαβούλευση για την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου! ΑΥΤΗ είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν επίσημα. Πάτα για να λάβεις μέρος -- ας βάλουμε λουκέτο σε μια απ' τις μεγαλύτερες αγορές ελεφαντόδοντου στον κόσμο:
ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

Η ΕΕ μόλις άνοιξε δημόσια διαβούλευση για την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου! ΑΥΤΗ είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν επίσημα. Πάτα για να λάβεις μέρος -- ας βάλουμε λουκέτο σε μια απ' τις μεγαλύτερες αγορές ελεφαντόδοντου στον κόσμο:
ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η ΕΕ μόλις άνοιξε δημόσια διαβούλευση για να δει αν η κοινή γνώμη στηρίζει την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου!  

Οι άπληστοι για κέρδη έμποροι ελεφαντόδοντου πιέζουν για να παραμείνει ανοιχτή η αγορά. Αν όμως πλημμυρίσουμε την επίσημη διαδικασία με χιλιάδες αιτήματα για απαγόρευση, μπορούμε να πνίξουμε τις τσιρίδες τους.
 

Το Avaaz θα καταθέσει όλα τα σχόλιά μας στη διαβούλευση. Αν αρκετοί από εμάς γράψουμε από ένα σχόλιο, μπορούμε να πετύχουμε την καθολική απαγόρευση του ελεφαντόδοντου και να βάλουμε φρένο στην εξαφάνιση αυτών των υπέροχων πλασμάτων:


Πες στην ΕΕ να απαγορεύσει το ελεφαντόδοντο

Ποτέ πριν οι ελέφαντες δεν έχουν αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο κίνδυνο. 30.000 αφρικανικοί ελέφαντες σφάζονται κάθε χρόνο για τους χαυλιόδοντές τους. Κινδυνεύουν να αφανιστούν μέσα στη γενιά μας.  

Κι ενώ οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ανακοινώσει απαγορεύσεις για το ελεφαντόδοντο, και το Χονγκ Κονγκ εξετάζει τη σταδιακή κατάργησής του μέχρι το 2021, η Ευρώπη έχει μείνει πίσω. Κι αυτή είναι η ευκαιρία μας να κλείσουμε την ευρωπαϊκή αγορά.
 

Η διαβούλευση φτιάχτηκε με πολύπλοκο και τεχνοκρατικό τρόπο. Αλλά, αν δεν συμμετέχουμε και δε δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη για την απαγόρευση, οι έμποροι ελεφαντόδοντου θα νικήσουν. Οι ελέφαντες θα ηττηθούν. Ας κάνουμε το καθήκον μας:


Πες στην ΕΕ να απαγορεύσει το ελεφαντόδοντο

Οι δράσεις μας φέρνουν αποτέλεσμα. Πηγές αναφέρουν πως η μαζική εκστρατεία του Avaaz για την απαγόρευση του ελεφαντόδοντου στην Ευρώπη πίεσε την Κομισιόν να ανοίξει αυτή τη δημόσια διαβούλευση. Τώρα πλέον καλούμαστε επίσημα να πούμε τη γνώμη μας. Ας δώσουμε όλοι το «παρών» για να νικήσουμε.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Christoph, Σπύρος, Sarah, Fatima, Nataliya και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  

Η ΕΕ γίνεται πιο σκληρή με το λαθρεμπόριο ελεφαντόδοντου -- Ευρωπαϊκή Επιτροπή
https://ec.europa.eu/environment/efe/themes/nature-and-biodiversity/eu-gets-tougher-ivory-trafficking_el  

Δραματική πτώση του πληθυσμού ελεφάντων λόγω λαθροθηρίας -- Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1152465/dramatiki-ptosi-tou-plithusmou-elefanton-logo-lathrothirias  

Ποια η σχέση της ΕΕ με την προστασία των ελεφάντων; (στα Αγγλικά) -- New Europe
https://www.neweurope.eu/article/eu-got-elephant-protection/  

Οι ελέφαντες οδεύουν προς την εξαφάνιση: τα γεγονότα (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/12/elephants-on-the-path-to-extinction-the-facts





Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email e_chrisis@hotmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Σχόλια