Το 2018 σε θέλουμε μαζί μας!



Στις 12:14 μ.μ. Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, ο/η WWF Supporters έγραψε:


Newsletter
Απολογισμός 2018 | Δες το email online
Email Image
 
Μαζί! Η λέξη που μέσα της χωράει όλο το έργο και τις δράσεις του WWF Ελλάς για το 2017. Μαζί σας και χάρη στη δική σας στήριξη καταφέραμε όλα όσα θα δείτε στον απολογισμό των δράσεων μας για το έτος που πέρασε. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως μαζί σας, πάλι, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα για το περιβάλλον μέσα στο 2018. Μαζί, θα δουλέψουμε για έναν ζωντανό πλανήτη, όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.
Στήριξε τη δράση μας
Email Image

Η δράση μας ενάντια στη ρύπανση του Σαρωνικού

Αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά την εκτεταμένη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από το ναυάγιο στο Σαρωνικό. Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής. Στόχος αυτών των νομικών ενεργειών είναι η παραδειγματική τιμωρία της ρύπανσης ως περιβαλλοντικού εγκλήματος, μέσα από την εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Βοήθησέ μας να κρατήσουμε την υπόθεση ζωντανή
Email Image

3 μεγάλες περιβαλλοντικές επιτυχίες!

To 2017 γιορτάσαμε τρεις σημαντικές επιτυχίες! Μέσα από την εκστρατεία #NatureAlert καταφέραμε να αλλάξουμε τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλλαγή των δύο σημαντικότερων νόμων προστασίας της φύσης που αφορούν τις οδηγίες για τους οικότοπους και τα άγρια πουλιά. Δώσαμε πρωτοποριακή λύση για την ενεργειακή ανεξαρτησία των νησιών μέσα από τη συμμετοχή μας στο πολυβραβευμένο έργο TILOS, χάρη στο οποίο η Τήλος θα γίνει το πρώτο ενεργειακά ηλεκτροδοτούμενο νησί. Μαζί με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών πετύχαμε την επικυρωμένη ίδρωση του προτύπου Πάρκου Πρεσπών με σκοπό την προστασία των μοναδικών λιμνών.
Γίνε μέρος των επιτυχιών μας για το 2018
Email Image

"Μαγειρέψαμε" έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά

Με αισιοδοξία για το καλύτερο μέλλον που θα κάνουν πράξη τα σημερινά παιδιά, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί με τις σχολικές κοινότητες μέσα από δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Φέτος, δουλέψαμε με τα 507 σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο σχολείων της «Καλύτερης ζωής». Επόμενος σταθμός μας είναι 20 πόλεις της Ελλάδας, όπου θα μιλήσουμε ανοιχτά και με όλους για τη σημασία της καλύτερης διατροφής, τόσο για την υγεία των παιδιών όσο και για το περιβάλλον. Θέλεις να μαγειρέψεις κι εσύ ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά;
Μάθε τη συνταγή
Email Image

Χωράει η περιβαλλοντική γνώση σε ένα smartphone;

Καταφέραμε να εμπλέξουμε τους πολίτες στις δράσεις μας μέσα από τη δημιουργική χρήση online εργαλείων και εφαρμογών. Με την εφαρμογή Greenspaces δυναμώσαμε τη  φωνή των κατοίκων των πόλεων που νοιάζονται για τους πράσινους χώρους σε αυτές. Μέσω του Greenspaces οι χρήστες εντοπίζουν και αξιολογούν τους χώρους πρασίνου στην πόλη χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ως πυξίδα βελτίωσης των χώρων αυτών. Παράλληλα, η εφαρμογή Fishguide ήρθε να γίνει ένας πολύτιμος οδηγός σε κάθε smartphone για την υπεύθυνη επιλογή και κατανάλωση ψαρικών, με στόχο ο κάθε χρήστης να μάθει πώς μπορεί να τα καταναλώνει, κρατώντας παράλληλα τη θάλασσα ζωντανή.
Kατέβασε το Greenspaces
Κατέβασε το Fishguide
Email Image

Μαζί, για ζωντανές Κυκλάδες

To 2017, κάναμε το μεγαλύτερο βήμα συμμετοχικής προστασίας ενός από τους σημαντικότερους θαλάσσιους βιοτόπους της Μεσογείου. Μέσα από πρωτόγνωρες, για την Ελλάδα, διαδικασίες συμμετοχικής απόφασης για το μέλλον του οικολογικού παραδείσου της Γυάρου, το ιστορικό νησί και η γύρω θάλασσα είναι έτοιμο να δεχθεί τον τίτλο του «εθνικού θαλάσσιου πάρκου». Η πρόκληση για το 2018 είναι να ιδρυθεί επίσημα το νέο θαλάσσιο πάρκο και να τεθεί κάτω από την εποπτεία της τοπικής διαχείρισης  που θα εγγυάται τη συμμετοχή όλων των φορέων που νοιάζονται για το μέλλον αυτού του σπάνιου τόπου.
Υποστήριξέ μας
Email Image

To έργο μας για τη βιώσιμη αλιεία

Με στόχο τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων πόρων αλλά και του εισοδήματος των ψαράδων, προωθούμε την αλιεία που κερδίζει πιστοποιητικά περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Μετά από δυο χρόνια εντατικής επιστημονικής παρακολούθησης και στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους στην αλιεία φορείς, ο αλιευτικός στόλος γρι-γρι της Καβάλας είναι σχεδόν έτοιμος να λάβει τα «εύσημα βιωσιμότητας». Παράλληλα, εντείναμε τις προσπάθειές μας για να μπει και η Ελλάδα στον χάρτη της υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας.
Στήριξε τη δράση μας για τη βιώσιμη αλιεία
Email Image

Νόμοι που προστατεύουν το περιβάλλον

Με συνέπεια, δίνουμε εδώ και 13 χρόνια ανοιχτή και έγκυρη γνώση για τους νόμους και το δικαίωμα των πολιτών στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Η ετήσια έκθεση που δημοσιεύσαμε και φέτος για την εφαρμογή των νόμων και για το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι ένα μοναδικό εργαλείο ενημέρωσης και γνώσης όλων για το δίκαιο του περιβάλλοντος. Παράλληλα με την παροχή γνώσης καταφέραμε να αποτρέψουμε τροπολογίες που θα έδιναν κρυφές επιδοτήσεις σε νέες λιγνιτικές μονάδες και συμβάλαμε καθοριστικά στη θέσπιση νέων αυστηρών ορίων εκπομπών για τις μεγάλες μονάδες καύσης στην Ευρώπη.
Στήριξε το έργο μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Email Image

Η φύση δίνει λύση στην κρίση

Μέσα στη χρονιά, δημοσιεύσαμε την πρότασή μας για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, με στόχο την προώθηση της οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο κείμενο προτείνουμε σημαντική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, στο πλαίσιο συμφωνίας για την εφαρμογή των παγκόσμιων στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στήριξε το έργο μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Email Image

Οι πόροι μας ανήκουν στο περιβάλλον

Οι οικονομικοί πόροι που διαχειριζόμαστε δεν μας ανήκουν. Προορίζονται για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να επιτύχουμε το όραμα για αρμονική συμβίωση ανθρώπου και φύσης. Η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία είναι ηθική και νομική υποχρέωση την οποία τιμούμε με προσήλωση και αποφασιστικότητα. Η οικονομική διαχείριση της οργάνωσης εγγυάται τη χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων μας εξασφαλίζοντας την πλήρη διαφάνεια των οικονομικών μας στοιχείων. Με αυτόν τον στόχο, ακολουθούμε τα αυστηρότερα λογιστικά και διαχειριστικά πρότυπα και ελεγχόμαστε από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές σε ετήσια βάση.
Ενίσχυσε τους πόρους μας

Ακολούθησέ μας

social icon social icon social icon social icon
Powered by Moosend


 
photo
Εμμανουήλ Χρύσης
Εκπαιδευτικός, IΣΤΟΣ
Τηλ.: 2241066304 | Κιν.: 6946283008 | Τηλ/πία: 2241066304 |E.: echrysis@sch.gr | http://istosnet.wordpress.com | http://blogs.sch.gr/echrysis |https://about.me/emmanuel_chrysisSkype: Manos888 | Δημητρίου Γληνού 6, 851 00 Ρόδος
  
Please consider your environmental responsibility. Before printing this e-mail message, ask yourself whether you really need a hard copy.


Σχόλια