Ελέφαντες - μένουν 48 ώρες

null



Θέμα: Ελέφαντες - μένουν 48 ώρες
Ημερομηνία: Mon, 29 Jan 2018 06:35:20 -0500
Από: Rewan Al-Haddad - Avaaz


Avaaz.org - The World in Action
Η μεγαλύτερη κατάσχεση λαθραίου ελεφαντόδοντου έγινε πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ. 1.000 ελέφαντες σφάχτηκαν μόνο γι' αυτό το ένα φορτίο! Η κυβέρνηση τώρα σκέφτεται να απαγορέψει το μακάβριο εμπόριο και η ψηφοφορία είναι σε 48 ώρες! Αλλά χρειάζεται τεράστια υποστήριξη απ' τον κόσμο για να πάει κόντρα στο ισχυρό λόμπι των εμπόρων. Τη δική μας υποστήριξη! Πρόσθεσε το όνομά σου -- το Avaaz θα πλημμυρίσει το Χονγκ Κονγκ με διαφημίσεις και θα σηκώσει θύελλα στα ΜΜΕ. Ας βάλουμε λουκέτο στο νησί του ελεφαντόδοντου!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Η μεγαλύτερη κατάσχεση λαθραίου ελεφαντόδοντου έγινε πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ. 1.000 ελέφαντες σφάχτηκαν μόνο γι' αυτό το ένα φορτίο! Η κυβέρνηση τώρα σκέφτεται να απαγορέψει το μακάβριο εμπόριο και η ψηφοφορία είναι σε 48 ώρες! Αλλά χρειάζεται τεράστια υποστήριξη απ' τον κόσμο για να πάει κόντρα στο ισχυρό λόμπι των εμπόρων. Τη δική μας υποστήριξη! Πρόσθεσε το όνομά σου -- το Avaaz θα πλημμυρίσει το Χονγκ Κονγκ με διαφημίσεις και θα σηκώσει θύελλα στα ΜΜΕ. Ας βάλουμε λουκέτο στο νησί του ελεφαντόδοντου!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Πρόσφατα έγινε η μεγαλύτερη κατάσχεση λαθραίου ελεφαντόδοντου στην ιστορία, μετά από έφοδο στο Χονγκ Κονγκ. 1.000 ελέφαντες δολοφονήθηκαν γι' αυτό και μόνο το φορτίο (!) -- για να γίνουν μπιμπελό στα σαλόνια κάποιων!   

Το Χονγκ Κονγκ είναι το νησί του ελεφαντόδοντου -- εκεί όπου ανθίζει το εμπόριο κατακρεουργημένων ελεφάντων. Όσο αυτό παραμένει νόμιμο, δε θα μπει τέλος στη σφαγή αυτών των πανέμορφων ζώων.
 Μ' αυτόν το ρυθμό, μπορεί κυριολεκτικά να εξαφανιστούν σε 10 χρόνια.   

Η κυβέρνηση τώρα σκέφτεται να απαγορεύσει το μακάβριο εμπόριο, αλλά το λόμπι του κλάδου βάζει εμπόδια. Μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε τα αβάσιμα επιχειρήματά τους, να δώσουμε στην κυβέρνηση τη στήριξη που χρειάζεται και
 να σώσουμε χιλιάδες ελέφαντες απ' το θάνατο... αλλά για να πετύχει χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.   

Μας μένουν μόνο 48 ώρες μέχρι την ψηφοφορία!
 Ας δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ψήφισμα, για να σώσουμε τους ελέφαντες, και το Avaaz θα πλημμυρίσει το Χονγκ Κονγκ με διαφημίσεις, θα πιέσει πολιτικούς και θα σηκώσει θύελλα στα ΜΜΕ. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το παντού, για να βάλουμε λουκέτο στο νησί του ελεφαντόδοντου!    

Πες στο Χονγκ Κονγκ να απαγορέψει το ελεφαντόδοντο!

Το κίνημά μας έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για τη σωτηρία των ελεφάντων. Τώρα το απαγορεύει μέχρι και η Κίνα, που μέχρι πρόσφατα ήταν η μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου στον κόσμο!   

Όμως, για να σωθούν οι ελέφαντες, πρέπει να απαγορευτεί παντού. Όσο είναι ακόμη νόμιμο στο Χονγκ Κονγκ,
 οι Κινέζοι απλώς πετάγονται απέναντι και αγοράζουν από εκεί τα μπιμπελό τους. Αποτελούν το 90% των αγοραστών ελεφαντόδοντου στο Χονγκ Κονγκ!   

Μπορούμε να κλείσουμε την αγορά του Χονγκ Κονγκ -- και ήδη υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για να περάσει.
 Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια τεράστια κατακραυγή, για να δείξουμε στους ιθύνοντες ότι ο κόσμος ολόκληρος ζητά την απαγόρευση.   

Κάποτε στην Αφρική ζούσαν 25 εκατ. ελέφαντες. Τώρα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένας! Είναι μακάβριο. Ας βοηθήσουμε να μπει ένα τέλος.
 Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το παντού. Ήρθε η ώρα να βάλουμε λουκέτο στο νησί του ελεφαντόδοντου:    

Πες στο Χονγκ Κονγκ να απαγορέψει το ελεφαντόδοντο!

Δίνουμε μάχη με το χρόνο… Πριν λίγους μήνες το κίνημά μας συσπειρώθηκε για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αποδείξουμε με στοιχεία ότι το εμπόριο ελεφαντόδοντου της Ευρώπης τροφοδοτεί τη λαθροθηρία. Όμως, αν δεν υπερασπιστούμε τους ελέφαντες ξανά και ξανά, σύντομα θα χαθούν. Είναι στο χέρι μας. Ας μην απογοητεύσουμε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα. 

Με ελπίδα,
Rewan, Danny, Nataliya, Luca και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κίνα: Απαγόρευση κάθε εμπορίας του ελεφαντόδοντου -- CNN Greece
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/60938/kina-apagoreysi-kathe-emporias-toy-elefantodontoy

Δραματική πτώση του πληθυσμού ελεφάντων λόγω λαθροθηρίας -- Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1152465/dramatiki-ptosi-tou-plithusmou-elefanton-logo-lathrothirias

Το Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εγχώριου εμπορίου ελεφαντόδοντου (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/26/hong-kong-launches-bill-ban-domestic-ivory-trade

Μήνυμα Αφρικανού δασοφύλακα στους εμπόρους ελεφαντόδοντου του Χονγκ Κονγκ: «Σταματήστε αμέσως και "κατά προτίμηση σήμερα"» (στα Αγγλικά) -- Quartz
https://qz.com/999635/african-ranger-erick-mararvs-message-hong-kongs-ivory-trade-stop-now/

Οι αγοραστές ελεφαντόδοντου θα «εξαλείψουν τους ελέφαντες σε 10 χρόνια», δηλώνει ειδικός στα άγρια ζώα, κατηγορώντας τους Κινέζους εμπόρους (στα Αγγλικά) -- South China Morning Post
http://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/2097336/wildlife-crime-expert-appeals-hong-kong-government

Οι ελέφαντες οδεύουν προς την εξαφάνιση: τα γεγονότα (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/12/elephants-on-the-path-to-extinction-the-facts



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.



Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 2016.0.7227 / Virus Database: 4793/15356 - Release Date: 01/29/18

Σχόλια