Ενημέρωση από το Xωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου τής Π.Ν.Αι. για Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων στις 28.2 - 1.3.2018

null


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Χαράλαμπου Κόκκινου

Original ...Εμμανουήλ Χρύσης Icon, Mail, Address, Envelope, ...Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Telephone, Call, Symbol ...2241360608, 509 Faxsimile.jpg ...2241360571

Email, Mail, E-Mail, At, ...h.kokkinos@pnai.gov.gr http://www.pnai.gov.gr

                                                                                              

      Ρόδος, 28/2/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινο και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου τής Π.Ν.Αι. για Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων στις 28.2 - 1.3.2018

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ Χαράλαμπος Κόκκινος  και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου   σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνει, για Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που είναι πιθανόν να υπάρξουν  στα Δωδεκάνησα από το σήμερα  Τετάρτη 28-2-2018 έως και την  Πέμπτη 1-3-2018 με  ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις και γι αυτό τον λόγο έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετική κατεπείγουσα ειδοποίηση με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου   εφιστά την προσοχή των πολιτών  και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων και χαλαζοπτώσεων:


- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.

- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα Μ.Μ.Ε..

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ..

     Περισσότερες  πληροφορίες  μπορούν οι εμπλεκόμενοι  φορείς  να  αναζητήσουν  στην ιστοσελίδα  της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας   http://www.gscp.gr,  καθώς  και  στην  ιστοσελίδα  της  Ε.Μ.Υ.: http://www.emy.gr/hnms/greek/index_html .

                                                                                                                                                      Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

Χαράλαμπος Κόκκινος


--
photo

 

Εμμανουήλ Χρύσης
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού A' βαθμού
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δ  Διοικητήριο, Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος,
Τ.Κ.: 851 00 Ρόδος
Τ  (+30) 2241360608 F (+30) 2241360571 
E  e.chrysis@rho.pnai.gov.gr 
http://www.pnai.gov.gr 

Skype. manos888
 
Σημείωση: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: Αυτό το μήνυμα περιέχει πληροφορίες αποκλειστικά για τον παραλήπτη. Σε περίπτωση που περιέλθει σε σας από λάθος χωρίς να είσθε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη, αντίκειται στο νόμο. Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Εκτός και αν γίνεται ρητή περί του αντιθέτου μνεία στο μήνυμα, οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το διαδίκτυο δεν είναι πάντα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του παραλήπτη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε καθυστερημένη διαβίβαση, υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς του παρόντος μηνύματος. Στον παραλήπτη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος. Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων. Disclaimer: This e-mail is confidential. If you are not the intended recipient, you should not copy it, re-transmit it, use it or disclose its contents, but should return it to the sender immediately and delete the copy from your system. The Prefecture of South Aegean is not responsible for, nor endorses, any opinion, recommendation, conclusion, solicitation, offer or agreement or any information contained in this communication. The Prefecture of South Aegean cannot accept any responsibility for the accuracy or completeness of this message as it has been transmitted over a public network. If you suspect that the message may have been intercepted please delete it.

Σχόλια