«Η κυβερνητική εξαγγελία για μεταρρύθμιση θα φέρει απορρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

null

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

                                                                                            

      Ρόδος, 20/4/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κυβερνητική εξαγγελία για μεταρρύθμιση θα φέρει απορρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δήλωση του κ. Χ. Κόκκινου για τα αποτελέσματα του κοινού συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. - ΕΝ.Π.Ε. και την πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποίησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην Αθήνα στις 18 - 19.4.2018 με θέμα «Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους - Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση - Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Είχε ως αντικείμενο τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και τις θέσεις της απέναντι στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών μεταρρύθμιση με νέο νόμο που φέρει το όνομα «Κλεισθένης».

Η απόφαση του συνεδρίου ήταν κάθετα αντίθετη στην κυβερνητική πρόταση να πραγματοποιηθούν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ζητούν ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο πριν την ψήφιση στη βουλή των προτάσεων του ΥΠ.ΕΣ.

Ο κ. Χ. Κόκκινος μιλώντας σε Μ.Μ.Ε. και ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα του συνεδρίου, επισήμανε τα εξής:

«Ο νόμος που προωθεί η Κυβέρνηση αντί για μεταρρύθμιση φέρνει απορρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν την ενισχύει με οικονομικούς πόρους και παραμένει ακόμα θολό και συγκεχυμένο το τοπίο των αρμοδιοτήτων. Θέλει την Αυτοδιοίκηση υποχείριό της και δείχνει ότι δεν την εμπιστεύεται.

Η απλή αναλογική που προωθεί η Κυβέρνηση ως νέο σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τους δήμους και τις περιφέρειες, αφού ο πολυκερματισμός των συμβουλίων τους θα οδηγήσει σε δύσκολη διαδικασία σύνθεσης και δημιουργίας διοίκησης. Θα κληθούν πολλές παρατάξεις να συμπράξουν όταν αρκετές από αυτές δεν έχουν κοινό πρόγραμμα και ιδεολογία.

Επίσης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για νέες «Καταλονίες», δηλαδή κάποιοι/ες να δημιουργήσουν προβλήματα εθνικά.

Τέλος θύμισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση βγήκε από το σύστημα που δίνει μπόνους 50 έδρες στην πρώτη παράταξη και βοηθά έτσι στο σχηματισμό Κυβέρνησης και στη σταθερότητα.»


--
photo

 

Εμμανουήλ Χρύσης
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού A' βαθμού
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δ  Διοικητήριο, Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος,
Τ.Κ.: 851 00 Ρόδος
Τ  (+30) 2241360608 F (+30) 2241360571 
E  e.chrysis@rho.pnai.gov.gr 
http://www.pnai.gov.gr 

Skype. manos888
 

Σημείωση: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: Αυτό το μήνυμα περιέχει πληροφορίες αποκλειστικά για τον παραλήπτη. Σε περίπτωση που περιέλθει σε σας από λάθος χωρίς να είσθε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη, αντίκειται στο νόμο. Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Εκτός και αν γίνεται ρητή περί του αντιθέτου μνεία στο μήνυμα, οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το διαδίκτυο δεν είναι πάντα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του παραλήπτη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε καθυστερημένη διαβίβαση, υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς του παρόντος μηνύματος. Στον παραλήπτη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος. Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Disclaimer: This e-mail is confidential. If you are not the intended recipient, you should not copy it, re-transmit it, use it or disclose its contents, but should return it to the sender immediately and delete the copy from your system. The Prefecture of South Aegean is not responsible for, nor endorses, any opinion, recommendation, conclusion, solicitation, offer or agreement or any information contained in this communication. The Prefecture of South Aegean cannot accept any responsibility for the accuracy or completeness of this message as it has been transmitted over a public network. If you suspect that the message may have been intercepted please delete it.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 14 ν. 2672/1998 (ΦΕΚ 290/Α), τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα: Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου ή τηλεομοιοτυπίας, ιδιότητα του χειριστή. 
Αν τα μηνύματα προέρχονται από Υπηρεσία ή δημόσιο φορέα να περιέχουν επιπλέον θέμα, ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου. 
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμαίρεται ότι έχει περιέλθει κανονικά στο λήπτη αν υπάρξει ηλεκτρονική επιβεβαίωση. 

Δρω γιατί αντιδρώ: Δεν τυπώνω αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γιατί προστατεύω το περιβάλλον.
Acting by reacting: By not printing this e-mail I help protect the environment.

P Please consider the environment before printing this e-mail!

Σχόλια