«Οι ακρίτες μας θέλουν και μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη, προασπίζοντας συγχρόνως τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε.»

null

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

                                                                                            

      Ρόδος, 9/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι ακρίτες μας θέλουν και μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη, προασπίζοντας συγχρόνως τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε.»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος: - Στο νέο λιμενικό έργο της Σύμης που υλοποίησε με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. 2007 - 2013 και εθνικούς πόρους το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

  • Στη Σύμη και στη Ρόδο για τον εορτασμό της επετείου της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την παράδοση των στρατευμάτων κατοχής

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της 73ης Επετείου της Άνευ Όρου Παράδοσης των κατακτητών στη Σύμη και στη Ρόδο, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 8 και 9 Μαΐου 2018.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 8.5.2018 στη Σύμη ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δήμου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 8ης Μαΐου 1945 και της άνευ όρου παράδοσης των γερμανικών στρατευμάτων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την αποβάθρα στη θέση «Πέταλο» του λιμένα Σύμης, έργο προϋπολογισμού 3,8 εκ. €. Είναι η κατασκευή αποβάθρας μήκους 170 μ. και παραλιακό κρηπίδωμα μήκους 170 μ., που δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζουν και να προσδένουν με ασφάλεια όλοι οι τύποι των πλοίων. Το έργο υλοποίησε το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. 2007 - 2013 και με εθνικούς πόρους. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. το 2011, η σύμβαση υπογράφτηκε στις 12.10.2012 και ολοκληρώθηκε το 2017.

Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και μιλώντας σε τοπικά Μ.Μ.Ε., επισήμανε «την ανάγκη της διαρκούς στήριξης της κεντρικής Πολιτείας στις ακριτικές μας περιοχές, που αποτελούν συγχρόνως και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν αποδείξει ότι ξεπερνούν τα προβλήματα κι έχουν τη θέληση και τις δυνάμεις να προωθούν αναπτυξιακές δράσεις.»


  • Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας για θέματα αρμοδιοτήτων του με το δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεύθυνα για την Πολιτική Προστασία και την Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α.

  • Το απόγευμα και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Σύμη είχε συνάντηση και με το σεβασμιότατο μητροπολίτη Σύμης κ.κ. Χρυσόστομο.

  • Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρέστη στην εκδήλωση του Δήμου Ρόδου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, που ήταν αφιερωμένη «στη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και προς τιμή των Ελλήνων αγωνιστών και των στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων». Στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο στην κα. Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Καραγιάννη για την κοινωνική της δράση, παρουσιάστηκε το μουσικό έργο του καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου κ. Ηλία Αναστασιάδη και παραδοσιακοί χοροί της Δωδεκανήσου από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά».


  • Σήμερα 9.5.2018 ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Ρόδου και στην κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας.


  • Ο κ. Χ. Κόκκινος θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ για την Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις 10 & 11.5.2018 στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε., της Π.Ε.Δ. Δωδεκανήσου και στο κοινό συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. - ΕΝ.Π.Ε. με θέμα το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ονομασία «Κλεισθένης». Τέλος θα παραστεί σε ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

--
photo

 

Εμμανουήλ Χρύσης
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού A' βαθμού
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δ  Διοικητήριο, Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος,
Τ.Κ.: 851 00 Ρόδος
Τ  (+30) 2241360608 F (+30) 2241360571 
E  e.chrysis@rho.pnai.gov.gr 
http://www.pnai.gov.gr 

Skype. manos888
 

Σημείωση: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: Αυτό το μήνυμα περιέχει πληροφορίες αποκλειστικά για τον παραλήπτη. Σε περίπτωση που περιέλθει σε σας από λάθος χωρίς να είσθε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη, αντίκειται στο νόμο. Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Εκτός και αν γίνεται ρητή περί του αντιθέτου μνεία στο μήνυμα, οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το διαδίκτυο δεν είναι πάντα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του παραλήπτη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε καθυστερημένη διαβίβαση, υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς του παρόντος μηνύματος. Στον παραλήπτη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος. Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Disclaimer: This e-mail is confidential. If you are not the intended recipient, you should not copy it, re-transmit it, use it or disclose its contents, but should return it to the sender immediately and delete the copy from your system. The Prefecture of South Aegean is not responsible for, nor endorses, any opinion, recommendation, conclusion, solicitation, offer or agreement or any information contained in this communication. The Prefecture of South Aegean cannot accept any responsibility for the accuracy or completeness of this message as it has been transmitted over a public network. If you suspect that the message may have been intercepted please delete it.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 14 ν. 2672/1998 (ΦΕΚ 290/Α), τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα: Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου ή τηλεομοιοτυπίας, ιδιότητα του χειριστή. 
Αν τα μηνύματα προέρχονται από Υπηρεσία ή δημόσιο φορέα να περιέχουν επιπλέον θέμα, ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου. 
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμαίρεται ότι έχει περιέλθει κανονικά στο λήπτη αν υπάρξει ηλεκτρονική επιβεβαίωση. 

Δρω γιατί αντιδρώ: Δεν τυπώνω αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γιατί προστατεύω το περιβάλλον.
Acting by reacting: By not printing this e-mail I help protect the environment.

P Please consider the environment before printing this e-mail!

Σχόλια