Έμειναν 800... λείπει το όνομά σου

null



Θέμα: Έμειναν 800 ...λείπει το όνομά σου
Ημερομηνία: Sun, 5 Aug 2018 04:21:57 -0400






Avaaz.org - The World in Action
Παλεύουν για τη ζωή τους... Αυτή τη στιγμή, μπουλντόζες αποψιλώνουν το μικροσκοπικό τροπικό δάσος, όπου οι τελευταίοι 800 ουρακοτάγκοι...
ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Παλεύουν για τη ζωή τους...  

Αυτή τη στιγμή, μπουλντόζες αποψιλώνουν το μικροσκοπικό τροπικό δάσος, όπου οι τελευταίοι 800 ουρακοτάγκοι Ταπανούλι
πασχίζουν να επιβιώσουν -- μόνο και μόνο για να χτιστεί ένα φράγμα που μπορεί να τους εξαφανίσει για πάντα. Επιστήμονες ετοιμάζονται να συναντήσουν τον πρόεδρο της Ινδονησίας, για να του ζητήσουν να ακυρώσει το έργο και να σώσει τους ουρακοτάγκους. Ας τους στηρίξουμε με 1 εκατ. φωνές απ' όλο τον κόσμο -- πρόσθεσε το όνομά σου με ένα πάτημα, και διάδωσέ το!

ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Δίνουν μάχη για τη ζωή τους...  

Αυτή τη στιγμή, μπουλντόζες αποψιλώνουν το μικροσκοπικό τροπικό δάσος, στο οποίο πασχίζουν να επιβιώσουν οι τελευταίοι 800 ουρακοτάγκοι Ταπανούλι του πλανήτη.
 

Μόνο και μόνο για να χτιστεί ένα φράγμα υδροηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να τους οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση.
 

Όμως ο πρόεδρος της Ινδονησίας
μπορεί ακόμη να ακυρώσει το έργο, και θέλει να δείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ. Γι' αυτό αν δημιουργήσουμε μια μαζική εκστρατεία και τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ, μπορεί να το κάνει! Επιστήμονες θα του παραδώσουν το αίτημά μας όταν τον συναντήσουν σε λίγες μέρες -- υπόγραψε με ένα πάτημα, πριν οι μπουλντόζες καταστρέψουν το σπίτι τους!


Σώστε τους τελευταίους ουρακοτάγκους Ταπανούλι!

Προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας και τον πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο:

«Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας καλούμε να σώσετε τους τελευταίους 800 ουρακοτάγκους Ταπανούλι από την εξαφάνιση, ακυρώνοντας το φράγμα υδροηλεκτρικής ενέργειας στο Μπατάνγκ Τόρου. Η μοίρα ολόκληρου του είδους βρίσκεται στα χέρια σας.»


Σώστε τους τελευταίους ουρακοτάγκους Ταπανούλι!

Οι ουρακοτάγκοι Ταπανούλι ανακαλύφτηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες και, καθώς απέμειναν λιγότεροι από 800, είναι κιόλας το πιο απειλούμενο είδος μεγάλου πιθήκου. Το μοναδικό τους σπίτι είναι ένα κομματάκι τροπικού δάσους στην Ινδονησία -- και το φράγμα υδροηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζεται να χτιστεί ακριβώς στη μέση! Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες αρνούνται να το χρηματοδοτήσουν.  

Οι ουρακοτάγκοι είναι ουσιαστικά συγγενείς μας -- το 97% του DNA τους είναι ίδιο με το δικό μας. Γελούν με αστεία, κλαίνε όταν στενοχωριούνται, και κατανοούν πλήρως τι σημαίνουν τα αλυσοπρίονα. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε μόνους τους και να εξαφανιστούν για πάντα. Πρέπει να το σταματήσουμε -- μαζί!
 

Αν δημιουργήσουμε μια τεράστια εκστρατεία, θα τους κάνουμε γνωστούς, θα βοηθήσουμε δημοσιογράφους να καταγγείλουν την καταστροφή και θα δημοσιεύσουμε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, για να πιέσουμε τον πρόεδρο της Ινδονησίας να ακυρώσει το φράγμα και να σώσει αυτά τα αβοήθητα πλάσματα. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού!


Σώστε τους τελευταίους ουρακοτάγκους Ταπανούλι!

Οι επιστήμονες λένε ότι ζούμε την έκτη μαζική εξαφάνιση των ειδών, και ο άνθρωπος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Απ' την άλλη όμως, ποτέ δεν ήμασταν πιο ικανοί να ανταποκριθούμε σ' ένα τέτοιο πρόβλημα, ούτε υπάρχει άλλο παγκόσμιο κίνημα στον πλανήτη που θα μπορούσε να κάνει τόσο θόρυβο, τόσο γρήγορα. Ας τους σώσουμε μαζί!  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  
Mike, Bert, Lisa, Sarah, Σπύρος, Elana, Samir και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος ουρακοτάγκου και... είναι ήδη υπό εξαφάνιση! – Πρώτο Θέμα
https://www.protothema.gr/zoa/article/728039/epistimones-anakalupsan-neo-eidos-ourakotagou-kai-einai-idi-upo-exafanisi/

Ανακαλύφθηκε νέος Μεγάλος Πίθηκος – Το Βήμα 

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=912826  

VHILS: Ο καλλιτέχνης του δρόμου που υπερασπίζεται τους ουρακοτάγκους της Σουμάτρας – ΕΡΤ
http://www.ert.gr/eidiseis/politismos/technes/vhils-o-kallitechnis-toy-dromoy-poy-yperaspizetai-toys-oyrakotagkoys-tis-soymatras/
 

Ο νεότερος μεγάλος πίθηκος στον κόσμο απειλείται από κινεζικό φράγμα (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2018/apr/23/worlds-newest-great-ape-threatened-by-chinese-dam  

Οι επιστήμονες καλούν τον Ινδονήσιο πρόεδρο να μην εγκρίνει το φράγμα στο καταφύγιο ουρακοτάγκων (στα Αγγλικά) -- Mongabay

https://news.mongabay.com/2018/07/scientists-urge-indonesian-president-to-nix-dam-in-orangutan-habitat/  

Κινεζικές εταιρείες στηρίζουν ένα τεράστιο φράγμα που απειλεί την επιβίωση νέου είδους ουρακοτάγκων (στα Αγγλικά) -- Leonardo DiCaprio Foundation

https://www.leonardodicaprio.org/chinese-companies-backing-megadam-threaten-survival-of-new-orangutan-species/  

Το θέαμα των διδύμων ουρακοτάγκων του Ταπανούλι ενισχύει την ελπίδα για διάσωση του είδους (στα Αγγλικά) -- The Jakarta Post
http://www.thejakartapost.com/news/2018/07/11/sighting-of-twin-baby-tapanuli-orangutans-brings-conservation-optimisms.html



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.


Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 2016.0.8048 / Virus Database: 4793/15839 - Release Date: 07/24/18

Σχόλια