Αίτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου


                                                                                              

      Ρόδος, 3/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2018 - 2019) και ανάκληση αποχαρακτηρισμού σχολικών μονάδων λόγω προβλημάτων που δημιουργούνται

Με το α.π. Οίκ. 237/31.8.2018 και ενόψει της επίσημης έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος απέστειλε έγγραφο - παρέμβαση και ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου να επιτευχθεί το αυτονόητο και να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς κενά η σχολική χρονιά. Επίσης συμφωνώντας με τα αιτήματα των συλλόγων των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, ζητά από τον υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει τις αποφάσεις αποχαρακτηρισμού από «δυσπρόσιτες» σχολικών μονάδων Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, διότι δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Σας αποστέλλουμε το έγγραφο.


      

                

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ




Ρόδος, 31/8/2018


Αρ. πρωτ.: Οίκ. 237

Ταχ. Δ/νση       : Πλατεία Ελευθερίας 1

Ταχ. Κώδικας  : 851 00  Ρόδος

Πληροφορίες: Εμμανουήλ Χρύσης

Ηλ. Δ/νση: e.chrysis@rho.pnai.gov.gr

Τηλέφωνα: 2241360608, 509

Tηλ/πία: 2241360571

Kιν.: 6950482660

URL: http://www.pnai.gov.gr

ΠΡΟΣ:




Κοιν.:

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου Τηλ.: 2103442000

Τηλ/πία: 2103443865, 2103442887

Hλ. διεύθυνση: minister@minedu.gov.gr




ΘΕΜΑ: Αποχαρακτηρισμός σχολικών μονάδων στα Δωδεκάνησα και προβλήματα που δημιουργούνται - Αίτημα για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018 - 2019


Κύριε Υπουργέ,


Eνόψει της επίσημης έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019 και της παρουσίας των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες στις 3.9.2018 και μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα και τις αγωνίες των νησιωτών μας, ζητώ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς (11.9.2018) να επιτευχθεί το αυτονόητο σε όλη τη χώρα αλλά και στην ακριτική περιοχή μας: Το σύνολο των εκπαιδευτικών να βρίσκεται στη θέση τους ώστε οι μαθητές των σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης να μη χάνουν ώρες διδασκαλίας και να τους διανεμηθούν εμπρόθεσμα τα σχολικά βιβλία.

Ενώνω τη φωνή μου και στηρίζω τις απόψεις των συναδέλφων της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, που εκτιμούν ότι αποτελεί τεράστιο πλήγμα η απόφασή σας να αποχαρακτηρίσει από «δυσπρόσιτα» τα σχολεία, όπως τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις του Γενναδίου και Έμπωνα αλλά και όλων των τύπων σχολείων που βρίσκονται στη Λέρο,.

Στα σχολεία αυτά υπηρετούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, και επιλέγονται από αυτούς έχοντας το κίνητρο της αυξημένης μοριοδότησης. Αυτές οι σχολικές μονάδες κινδυνεύουν να μείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς εκπαιδευτικούς (πιθανά και μετά τα Χριστούγεννα) αφού αυτοί που θα τα επιλέξουν θα τα βάλουν σε δεύτερη προτίμηση επιλέγοντας σχολεία πιο κοντά στην πόλη της Ρόδου ή και σε άλλες κεντρικές περιοχές του νησιού.

Επισημαίνω ότι αντίστοιχο αίτημα έχει εκφράσει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'θμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και ελοχεύουν τα ίδια προβλήματα, λόγω του αποχαρακτηρισμού από δυσπρόσιτα των Δημοτικών Σχολείων Έμπωνας, Κρητηνίας, Απόλλωνα, Διμυλιάς και των νηπιαγωγείων Έμπωνας, Κρητηνίας, Απόλλωνα και Ελεούσας. Επίσης ζήτημα προκύπτει και από το χαρακτηρισμό των σχολείων στο νησί της Λέρου, όπου σχεδόν τα μισά σχολεία του χαρακτηρίστικαν «δυσπρόσιτα», σε αντίθεση με τα υπόλοιπα του νησιού.

Κύριε υπουργέ,

στόχος και επιθυμία όλων μας είναι η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τα παιδιά μας. Οι μαθητές, οι γονείς οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται γι' αυτό το σκοπό και έχουν δίκαιες απαιτήσεις και προσδοκίες από την κεντρική εξουσία.


Με εκτίμηση,  

Ρόδος, 31.8.2018


 Yπογραφή Χ. Κόκκινου με σφραγίδα Π.Ν.Αι..jpg                                                                 


 

--

 


Î'ποτέλεσμα                                          εικόνας για                                          Εμμανουήλ Χρύσης

Î'ποτέλεσμα                                          εικόνας για                                          Περιφέρεια                                          Νοτίου Î'Ιγαίου

Eμμανουήλ Χρύσης
TE Διοικητικού - Λογιστικού Α'/β.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου/ Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
 
 Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος
(+30) 2241360608, 509 
(+30) 6946283008 
(+30) 2241360571 
e.chrysis@rho.pnai.gov.gr 
http://www.pnai.gov.gr 
Skype manos888
 
 

Σημείωση: ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: Αυτό το μήνυμα περιέχει πληροφορίες αποκλειστικά για τον παραλήπτη. Σε περίπτωση που περιέλθει σε σας από λάθος χωρίς να είσθε ο σκοπούμενος παραλήπτης, παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη, αντίκειται στο νόμο. Το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Εκτός και αν γίνεται ρητή περί του αντιθέτου μνεία στο μήνυμα, οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το διαδίκτυο δεν είναι πάντα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του παραλήπτη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε καθυστερημένη διαβίβαση, υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς του παρόντος μηνύματος. Στον παραλήπτη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος. Για προστασία κατά των ιών υπολογιστών, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εμποδίζουν την αποστολή ή λήψη ορισμένων τύπων συνημμένων αρχείων. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, για να εξακριβώσετε πώς γίνεται ο χειρισμός των συνημμένων.

Εάν το μήνυμα αυτό σας στάλθηκε κατά λάθος ή αν είσαστε στη λίστα μας από λάθος ή αν επιθυμείτε να μη λαμβάνετε πλέον παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), σας παρακαλούμε απαντήστε/reply με τη λέξη «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»/ "UNSUBSCRIBE" στο θέμα.

This e-mail may contains confidential and/or privileged information. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender immediately and delete this e-mail. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 14 ν. 2672/1998 (ΦΕΚ 290/Α), τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να είναι έγκυρα θα πρέπει να περιέχουν απαραίτητα: Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία (για νομικό πρόσωπο), ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου ή τηλεομοιοτυπίας, ιδιότητα του χειριστή. 
Αν τα μηνύματα προέρχονται από Υπηρεσία ή δημόσιο φορέα να περιέχουν επιπλέον θέμα, ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου. 
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεκμαίρεται ότι έχει περιέλθει κανονικά στο λήπτη αν υπάρξει ηλεκτρονική επιβεβαίωση. 

Δρω γιατί αντιδρώ: Δεν τυπώνω αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γιατί προστατεύω το περιβάλλον.
Acting by reacting: By not printing this e-mail I help protect the environment.

P Please consider the environment before printing this e-mail! P Think before you print !

***************************************************************************************
Diese Nachricht ist ausschliesslich fur den bezeichneten Adressaten
oder dessen Vertreter bestimmt. Beachten Sie bitte, dass jede Form

der unautorisierten Nutzung, Veroeffentlichung, Vervielfaeltigung oder
Weitergabe des Inhaltes nicht gestattet ist. Sollten Sie nicht der
vorgesehene Adressat oder dessen Vertreter sein, so bitten wir Sie,
sich mit dem Absender in Verbindung zu setzen und anschliessend 
diese Nachricht und saemtliche Anhaenge zu vernichten.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This message is exclusively for the person addressed or their
representative. Any form of the unauthorized use, publication,
reproduction, copying or disclosure of the content of this email is not
permitted. If you are not the intended recipient of this message and
its contents, please notify the sender immediately and delete this
message and all its attachments subsequently.

Σχόλια