«Η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων»

Από: Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ 

Στάλθηκε: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, 1:41:51 μ.μ. EEST
Θέμα: «Η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9 Μαΐου 2019 «Η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων» Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δη

Newsletter Header

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019

«Η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων»

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξε ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει πλήξει με σφοδρότητα τους θεσμούς και τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας:

Ξεκίνησε την ομιλία της σχολιάζοντας την επιλογή του Πρωθυπουργού να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της Κυβέρνησης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη:

«Αντί ο Πρωθυπουργός να αποπέμψει τον εν λόγω Υπουργό, επέλεξε να κάνει δύο πράγματα: Πρώτον, επέλεξε να του παράσχει πλήρη κάλυψη, και δεύτερον ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του ενός αυτού Υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ όλης της Κυβέρνησης. Περνώντας έτσι το μήνυμα ότι "εφόσον τα βάζετε με τον Παύλο Πολάκη, τα βάζετε με όλους μας", το μήνυμα ότι "είμαστε όλοι Πολάκηδες". Όλοι όμοιοι, όλοι ίσοι, με το βλέμμα προς τα κάτω».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι το κυρίαρχο αξιακό δογμα αυτής της Κυβέρνησης, αυτό πρεσβεύει και αυτό θέλει να εφαρμόσει σε όλη την κοινωνία. Θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φαύλων, μια κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας, μια κοινωνία της ισοπέδωσης, μια κοινωνία του μίσους και του διχασμού, μια κοινωνία χωρίς σεβασμό στις ανάγκες των πολλών, θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία των "Πολάκηδων"».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η πολιτική της ηθικής κατάπτωσης και της ισοπέδωσης ενσαρκώνεται σε όλες τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, για παράδειγμα στην οικονομία, στη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, στη δικαιοσύνη. «Πάνω από όλα όμως, αυτή η ισοπεδωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η λογική της ήσσονος προσπάθειας ενσαρκώνεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ανέδειξε το χρέος της Αντιπολίτευσης απέναντι στην κοινωνία συνολικά: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε αυτή την κατάπτωση των θεσμών και των αξιών στην οικονομία, τη δημόσια ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τη Δημοκρατία συνολικά. Και γι' αυτό το λόγο, βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για να δώσουμε τη μάχη των αξιών. Μία μάχη υπέρ της αποκατάστασης των θεσμών που έχουν πληγεί βαθιά από αυτή την Κυβέρνηση. Μία μάχη υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας. Μία μάχη υπέρ της αποκατάστασης της ποιότητας και του ήθους στον δημόσιο λόγο. Το οφείλουμε σε ολόκληρη την κοινωνία».

Κλείνοντας ανέδειξε την ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν με τη στάση τους την αήθη στάση του Υπουργού της Κυβέρνησής τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «κατανοώ την επιταγή της κομματικής σας γραμμής. Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικός κώδικας αξιών. Και ο καθένας και η καθεμία από εμάς θα κριθεί εν τέλει από τα μικρά και τα μεγάλα όχι που θα πει στη ζωή του. Έχετε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, τη δυνατότητα να αποδείξετε στον ελληνικό λαό ότι δεν έχετε τον ίδιο κώδικα αξιών με τον κ. Πολάκη».

Εδώ το πλήρες κείμενο της ομιλίας.

Τηλ. επικοινωνίας: 2103640375

email facebook instagram linkedin twitter wordpress youtube
1px
 

 

Σχόλια