ΟΣΥΑΠΕ – Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Όταν ο προσχηματικός «διάλογος» καταντάει μονότονος μονόλογος



Από: "Περιφερειακή Αιγαιοπελαγίτικη Ενημέρωση" 
Απεσταλμένα: Παρ, 16 Αυγ, 2019 στις 16:16
Θέμα: [Νέο άρθρο] ΟΣΥΑΠΕ – Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ : Όταν ο προσχηματικός «διάλογος» καταντάει μονότονος μονόλογος
WordPress.com
eperifereia δημοσιεύθηκε: " Ψηφίσθηκε ρύθμιση (ν. 4623/2019, άρθρο 110) για πρόσληψη (50) συμβασιούχων εργαζομένων ΙΔΟΧ κάθε έτος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με δυνατότητα διάθεσης στις Περιφέρειες, για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύν"
Απαντήστε στην δημοσίευση γράφοντας στην επόμενη γραμμή

Νέα δημοσίευση στο Περιφερειακή Αιγαιοπελαγίτικη Ενημέρωση

ΟΣΥΑΠΕ – Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ : Όταν ο προσχηματικός «διάλογος» καταντάει μονότονος μονόλογος

από eperifereia

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

symmaxia_osyape_foto_

Ψηφίσθηκε ρύθμιση (ν. 4623/2019, άρθρο 110) για πρόσληψη (50) συμβασιούχων εργαζομένων ΙΔΟΧ κάθε έτος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με δυνατότητα διάθεσης στις Περιφέρειες, για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της αγροτικής κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντί να αποφασισθεί  η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων ώστε να αντιμετωπισθεί η δραματική υποστελέχωση του συνόλου των υπηρεσιών ΔΑΟΚ, εισάγουν καινοφανή διαδικασία πρόσληψης αναγορεύοντας  το Υπουργείο σε «εργολάβο» σαν να «ενοικιάζει» υπαλλήλους στις περιφέρειες, καθορίζοντας επιπλέον και τα καθήκοντα τους.

Για το γεγονός αυτό, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας απέστειλε προς διαβούλευση στα μέλη του ΔΣ σχέδιο σχετικής ενημερωτικής ανακοίνωσης.

Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκτιμώντας ότι η παραπάνω τροπολογία θα φέρει «ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων με στόχευση τη σταδιακή κατάλυση του αυτοδιοίκητου των περιφερειών, συμπλήρωσε (στα πλαίσια της διαβούλευσης) σχετικές παραγράφους στο σχέδιο ανακοίνωσης (διαβάστε εδώ)

Παράλληλα υπενθύμισε στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι τα οποιαδήποτε σχέδια εγγράφων ή ανακοινώσεων, όταν πρόκειται να συμφωνηθούν εξ' αποστάσεως με τη μέθοδο της «δια περιφοράς» μέσω email ως εναλλακτικού τρόπου διαλόγου, θα πρέπει να τυγχάνουν ικανού χρόνου ανάγνωσης, περαιτέρω ενημέρωσης και προβληματισμού για τυχόν αλλαγές ή προσθήκες.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ενωτική? Αγωνιστική Κίνηση ((ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) 5 ψήφοι) με την ετερόκλητη σύμπραξη της Συσπείρωσης Εργαζομένων στις Περιφέρειες (1 ψήφος) και της ΠΑΕΚ (1 ψήφος), κατ' εξακολούθηση συνεχίζουν να αγνοούν τις εποικοδομητικές  υποδείξεις της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (βλέπε [ 1 ] και [ 2 ]). Σημειωτέον, οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις (Αγωνιστική Συνεργασία και ΕΕΑΚ) δεν συμμετείχαν στην εν λόγω διαδικασία καθώς δεν τοποθετήθηκαν και δεν εκφράσθηκαν αντιλαμβανόμενες προφανώς την ματαιότητα της προσπάθειας.

Προς επίρρωση των αναφερθέντων, το τελικό κείμενο της ανακοίνωσης συμπτωματικά παρέμεινε αναλλοίωτο (πλην (2) λέξεων!!!) ως είχε αρχικά συνταχθεί και διανεμηθεί από την Πανουτσάκου Βέτα πρόεδρο της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της παράταξης Ενωτική? Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) Διαβάστε εδώ

Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], εκθέτοντας  τεκμηριωμένα τις παρατηρήσεις της για τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας και τη λήψη των προειλημμένων αποφάσεων που συστηματικά προωθεί η πρόεδρος Πανουτσάκου Βέτα μέσα από τις κατ΄ επίφαση διαδικασίες του «διαλόγου».

Είναι μοναδική τιμή και πολιτισμική κληρονομιά να ζούμε στο λίκνο της δημοκρατίας. Εκεί όπου συνελήφθη ως κώδικας πολιτικής συνύπαρξης η συναπόφαση καθώς και η λογοδοσία, η επιλογή και η εναλλαγή της ηγεσίας. Εκεί όπου για πρώτη φορά επελέγη η δύναμη της κοινότητας έναντι της εξουσίας των λίγων ή του ενός, στον καθορισμό της συλλογικής πορείας.

Η Δημοκρατία δεν είναι απλώς μια μεθοδολογία λήψης πολιτικών αποφάσεων που εξαντλείται σε συστήματα διακυβέρνησης και εκλογικές στατιστικές, αλλά είναι το πιο βαθιά ανθρωποκεντρικό πολίτευμα. Μόνο πάνω σε αυτήν μπορούν να ριζώσουν οι διεκδικήσεις μιας καλύτερης κοινωνικής μοίρας. 

Ας μην λησμονούν κάποιοι ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα που επιδιώκει στο εσωτερικό της την κοινωνική ειρήνη μέσω της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών. Ας μην λησμονούν επίσης ότι, πέρα από πολίτευμα είναι μια κουλτούρα σεβασμού και συνεννόησης. 

Η παρουσία της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στο ΔΣ και ΓΣ της ΟΣΥΑΠΕ, όπως και σε όποιο άλλο συνδικαλιστικό όργανο, οφείλει να υπηρετεί αποκλειστικά την υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεων και τις ανάγκες των εργαζομένων. Δεν υποστέλλουμε τη δράση μας ενάντια σε οποιαδήποτε αντισυναδελφικά μέτρα και δεν θα πάψουμε να δείχνουμε ότι το μέλλον μπορεί να είναι νικηφόρο. Με αυτή τη γραμμή πορευόμαστε, αφήνοντας τους άλλους στα αδιέξοδα τους.

pdf_   Το από 14-8-2019 έγγραφο της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


This post is ad-supported
 
Learn more about RevenueStripe...
eperifereia | 16 Αυγούστου 2019 στο 16:16 | Κατηγορίες: Επικαιρότητα | URL: https://wp.me/p6DsRj-5Jm
Σχολιάστε    Δείτε όλα τα σχόλια

Διαγραφή ώστε να μην λαμβάνετε δημοσιεύσεις από Περιφερειακή Αιγαιοπελαγίτικη Ενημέρωση.
Αλλάξτε τις ρυθμίσεις email στην Διαχείριση συνδρομών.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα κάνοντας κλικ; Αντιγράψτε και επικολλήστε την διεύθυνση URL στην μπάρα διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε:
https://eperifereia.wordpress.com/2019/08/16/%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%b1%cf%80%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd/


Σχόλια