Αυστραλία



Θέμα: Αυστραλία
Ημερομηνία: Thu, 16 Jan 2020 04:11:32 -0500
Από: Joseph Huff Hannon - Avaaz




Avaaz.org - The World in Action
έχουν κάψει πάνω από 1 **ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ** ζώα!
Ανάλαβε δράση τώρα!
Αγαπημένες φίλες και φίλοι σε όλο τον κόσμο,

Αυτή την ώρα η Αυστραλία μοιάζει με πύρινη κόλαση επί γης. Οι φωτιές είναι τόσο μεγάλες που προκαλούν κεραυνούς -- και έχουν κάψει πάνω από 1 **ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ** ζώα!

1 δισ.! Μιλάμε για ολοκαύτωμα ζώων!! Χιλιάδες κοάλα έχουν ψηθεί ζωντανά μέσα στα δέντρα, ενώ σπάνιες ιπτάμενες αλεπούδες πέφτουν νεκρές απ' τον ουρανό. Και το χειρότερο είναι πως αυτός ο εφιάλτης ίσως είναι απλά μια πρώτη γεύση για το τι περιμένει τον πλανήτη μας, αν δεν αντιμετωπίσουμε επειγόντως την κλιματική κρίση.

Καλούμαστε στα όπλα: Είναι φλέγουσα ανάγκη να πολεμήσουμε τις φωτιές στην Αυστραλία με κάθε μέσο.

Αν 40.000 από εμάς στηρίξουμε τώρα, μπορούμε να προσφέρουμε αμέσως βοήθεια στην πρώτη γραμμή -- ενισχύοντας τους ήρωες που διασώζουν τα πληγωμένα κοάλα και καγκουρό και υποστηρίζοντας ένα σχέδιο αναδάσωσης με δισεκατομμύρια νέα δέντρα για να βοηθήσουμε τη φύση να αναγεννηθεί.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ενώ η χώρα φλέγεται, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αρνείται την κλιματική αλλαγή και εμποδίζει την παγκόσμια προσπάθεια για μείωση των καυσαερίων. Δε γίνεται να το επιτρέψουμε. Γι' αυτό, ενόψει της κρίσιμης παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα που θα γίνει φέτος, θα επιστρατεύσουμε όλη τη δύναμη του κινήματός μας ενάντια σε όσους μπλοκάρουν την πρόοδο, σε Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο.

Είναι επείγον -- στήριξε με ό,τι μπορείς για να ανταποκριθούμε στη βιβλική καταστροφή της βιοποικιλότητας που εξελίσσεται στην Αυστραλία και να βάλουμε μπρος την κλιματική επανάσταση που χρειάζεται ο πλανήτης μας!

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Φαντάσου πόσο γενναίος πρέπει να είσαι ώστε να ορμήσεις μέσα στις φλόγες για να σώσεις τρομοκρατημένα ζώα. Σε όλη την Αυστραλία, ηρωικοί διασώστες ζώων δίνουν μάχη με τις φλόγες, μέρα και νύχτα -- αξίζουν τη υποστήριξή μας και αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε σήμερα, θα μπορέσουμε να τους την προσφέρουμε.

Αλλά για να δώσουμε πραγματικό νόημα στον ηρωισμό τους, πρέπει να πυροδοτήσουμε την αλλαγή στην Αυστραλία -- που σημαίνει να τα βάλουμε με τους πανίσχυρους αρνητές της κλιματικής αλλαγής που κρατούν την κυβέρνηση όμηρο. Αυτή τη στιγμή, πλημμυρίζουν την Αυστραλία με fake news για να υποβαθμίσουν το συσχετισμό της κλιματικής αλλαγής με την τραγωδία που εξελίσσεται. Όμως, καθώς οι θανατηφόρες φωτιές καταβροχθίζουν σπίτια, μαγαζιά και σχολεία, σκοτώνουν δεκάδες ανθρώπους και καταστρέφουν ζωές, η κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχεται πίεση όσο ποτέ άλλοτε.

Το Avaaz είναι ένα απ' τα λίγα κινήματα σε θέση να χρηματοδοτήσει σχέδιο αναδάσωσης και διάσωσης ζώων στη πρώτη γραμμή, ενώ παράλληλα οργανώνει μεγάλες εκστρατείες δημόσιας πίεσης και έρευνες σε όλο τον κόσμο ενάντια στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Ας μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια καθώς η άγρια φύση χάνεται στις φλόγες -- στήριξε τώρα για να δώσουμε την ισχυρή παγκόσμια απάντηση στην κλιματική καταστροφή της Αυστραλίας, που έχει ανάγκη όλος ο πλανήτης:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Είναι προσωπική υπόθεση για μένα. Ο αδερφός μου ζει στην Αυστραλία και θέλω τα έξυπνα και δραστήρια μικρά μου ανίψια να μεγαλώσουν βλέποντας τα κοάλα ψηλά στα δέντρα και όχι απλά στα βιβλία της ιστορίας. Εύχομαι να μπορούν να κοιτάνε πέρα στη θάλασσα χωρίς να πνίγονται απ' τη στάχτη. Και ελπίζω πραγματικά μια μέρα να μάθουν στο σχολείο για τότε που όλες και όλοι μαζί πήραμε την απόφαση να συσπειρωθούμε για να προστατέψουμε την υπέροχη φυσική ομορφιά του πλανήτη μας -- τότε που ο άνθρωπος ξύπνησε και αποφάσισε να δημιουργήσει τον υγιή και βιώσιμο πλανήτη που όλοι και όλες θέλουμε.

Με ελπίδα, αγάπη και πολύ θάρρος,

Joseph, Bert, Marigona, Martyna, Francesco, Patricia, Aloys και όλη η ομάδα του Avaaz


ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.



Περισσότερες πληροφορίες:

«Είναι φρίκη. Σαν πεδίο μάχης» - Οι ιπτάμενες αλεπούδες πεθαίνουν μαζικά στην Αυστραλία (LIFO)
https://www.lifo.gr/now/perivallon/265466/einai-friki-san-pedio-maxis-oi-iptamenes-alepoydes-pethainoyn-mazika-stin-aystralia 

WWF Αυστραλίας: 1,25 δισ. ζώα έχουν απανθρακωθεί στις πυρκαγιές - Ίσως η μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα (LIFO)
https://www.lifo.gr/now/perivallon/265566/wwf-aystralias-1-25-dis-zoa-exoyn-skotothei-stis-pyrkagies-isos-i-megalyteri-katastrofi-toy-aiona 

Πυρκαγιές Αυστραλία: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ολοκαύτωμα της πανίδας (CNN Greece)
https://www.cnn.gr/news/perivallon/story/203606/pyrkagies-aystralia-oi-epistimones-proeidopoioyn-gia-olokaytoma-tis-panidas 

Εικόνες από το μέλλον του πλανήτη (Η Καθημερινή)
https://www.kathimerini.gr/1059762/article/epikairothta/kosmos/eikones-apo-to-mellon-toy-planhth 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ενδέχεται να γίνουν συνηθισμένο φαινόμενο (ΣΚΑΪ)
https://www.skai.gr/news/environment/epistimones-proeidopoioun-pyrkagies-aystralia-tha-ginoun-synithismeno-fainomeno 

Κλιματική αλλαγή και εγκληματικές πολιτικές καίνε την Αυστραλία (TVXS)
https://tvxs.gr/news/klimatiki-allagi/foties-stin-aystralia-pos-i-klimatiki-allagi-xeirotereyei-tin-katastasi 

Στα Αγγλικά:

Ο Αριθμός των Ζώων που Θεωρούνται Νεκρά στις Πυρκαγιές της Αυστραλίας Εκτοξεύεται σε Πάνω Από 1 Δισεκατομμύριο (Huff Post)
https://www.huffpost.com/entry/billion-animals-australia-fires_n_5e13be43e4b0843d361778a6 

Ο κόσμος αγαπάει τα καγκουρό και τα κοάλα. Τώρα τα βλέπουμε ολόκληρα κοπάδια να πεθαίνουν (The Guardian)
https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jan/06/kangaroo-koala-australia-bushfires-wildfires-die 

Η Αυστραλία Διαπράττει Κλιματική Αυτοκτονία (The New York Times)
https://www.nytimes.com/2020/01/03/opinion/australia-fires-climate-change.html 

Κάτι άλλο βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Αυστραλία: ο κλιματικός στρουθοκαμηλισμός (The Guardian)
https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jan/08/australia-climate-disaster-denial-bushfires-online-rightwing-press-politicians 

Οι λιμοκτονίες των ζώων αποδεικνύουν ότι ίσως χρειαστεί ανθρώπινη βοήθεια για να επιβιώσουν (The Age)
https://www.theage.com.au/politics/federal/starvation-event-shows-wildlife-may-need-human-help-to-survive-20200101-p53o3t.html 

Πώς θα βοηθήσετε τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αυστραλίας (CBS News)
https://www.cbsnews.com/news/australia-fires-how-to-help-victims-evacuees-firefighters-animals-wildfires/ 

Πώς ο Rupert Murdoch αλλοιώνει το δημόσιο διάλογο γύρω από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία (The New York Times)
https://www.nytimes.com/2020/01/08/world/australia/fires-murdoch-disinformation.html 

To ψεύτικο viral ότι περίπου 200 εμπρηστές κρύβονται πίσω από τις φωτιές στην Αυστραλία, καταρρίπτεται (Vox)
https://www.vox.com/2020/1/9/21058332/australia-fires-arson-lightning-explained 

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 55 εκατομμύρια μέλη
που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.



Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Σχόλια