⚠️Επείγον -- Ο Αμαζόνιος δέχεται επίθεση



Θέμα: ⚠️Επείγον -- Ο Αμαζόνιος δέχεται επίθεση
Ημερομηνία: Sun, 1 Mar 2020 04:19:02 -0500
Από: Diego Casaes - Avaaz




Avaaz.org - The World in Action
Δε γίνεται να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον Αμαζόνιο. Στήριξε τον αγώνα των αυτόχθονων ηγετών του Αμαζονίου.
Ανάλαβε δράση τώρα!
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μόλις λάβαμε απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια απ' την καρδιά του Αμαζονίου: αυτόχθονες κοινότητες δέχονται ανοιχτή επίθεση -- ο πολιτισμός τους και το σπίτι τους κινδυνεύουν!

Η γενναία ακτιβίστρια Σόνια Γουαχαχάρα κι άλλοι αυτόχθονες ηγέτες ζητούν τώρα τη βοήθειά μας.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας θέλει να αρπάξει τη γη τους. Απειλεί να δώσει όπλα στους γαιοκτήμονες και να ξεπουλήσει το δάσος σε εταιρείες εξορύξεων και υλοτομίας.

Δε γίνεται να το επιτρέψουμε!

Η Σόνια και οι ηγέτες της μεγαλύτερης Ένωσης Αυτόχθονων Λαών της Βραζιλίας (APIB) ετοιμάζουν επική κινητοποίηση. Σε λίγες βδομάδες θα βγουν με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της πρωτεύουσας για να σώσουν τον Αμαζόνιο. Μάχονται για την ίδια την επιβίωσή τους -- και μπορούμε να τους βοηθήσουμε να νικήσουν!

Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε τώρα, μπορούμε να τους παρέχουμε δικηγόρους, συμβούλους ασφαλείας και προηγμένη τεχνολογία που θα σημαίνει συναγερμό όταν τα χωριά τους δέχονται επίθεση. Παράλληλα θα τους φέρουμε σε επαφή με ειδικούς υπεράσπισης δικαιωμάτων και με μέσα ενημέρωσης για να ακουστεί η φωνή τους και θα εντείνουμε την εκστρατεία μας ώστε να εξασφαλίσουμε ισχυρή προστασία του δάσους και της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.

Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους αλλά και το δάσος -- στήριξε τώρα για να ενισχύσουμε τον αγώνα που δίνουν για τη σωτηρία του Αμαζονίου και της ζωής στον πλανήτη:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Δε γίνεται να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον Αμαζόνιο. Μεγάλο κομμάτι της ζωής στη Γη εξαρτάται απ' αυτόν. Φιλοξενεί το 10% των ειδών του πλανήτη μας, δίνει οξυγόνο στον αέρα που όλοι αναπνέουμε, απορροφά τεράστιες ποσότητες καυσαερίων και σταθεροποιεί το παγκόσμιο κλίμα. Αυτό το μαγικό δάσος είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων μας!

Αυτοί που μπορούν να το προστατέψουν καλύτερα είναι οι εκατοντάδες αυτόχθονες κοινότητες που ζουν κάτω απ' τα δέντρα του και το αποκαλούν "σπίτι" τους. Όμως αντιμετωπίζουν εχθρικές κυβερνήσεις, πανίσχυρα λόμπι και τεράστιες βιομηχανίες εξορύξεων. Αυτόχθονες ηγέτιδες όπως η Σόνια Γουαχαχάρα, η Κρέτα Καϊνγκάνγκ και η Ντινάμαν Τουξά είναι η τελευταία μας γραμμή άμυνας σ' αυτή την άνιση μάχη για αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό του πλανήτη μας.

Τώρα χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ και το κίνημά μας μπορεί να τη δώσει: είμαστε πάνω από 50 εκατ. μέλη απ' όλο τον πλανήτη. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, μπορούμε να τους στηρίξουμε στην πρώτη γραμμή και να εντείνουμε την παγκόσμια εκστρατεία μας για την προστασία του Αμαζονίου και της βιοποικιλότητας σ' όλο τον κόσμο.

Αλλά δεν έχουμε χρόνο! Στήριξε τώρα για να διοχετεύσουμε τη δύναμη του κινήματός μας στο πλευρό αυτών των γενναίων υπερασπιστών του δασους:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας για χρόνια πρωτοστατεί για την προστασία του Αμαζονίου κι άλλων πολύτιμων οικοσυστημάτων, πολεμώντας χέρι-χέρι με τους ηγέτες των αυτόχθονων κοινοτήτων για τη σωτηρία της πατρίδας τους. Μόλις πέρυσι, το κίνημά μας συγκέντρωσε χιλιάδες δωρεές για να στηρίξει τους Χουαοράνι του Ισημερινού Αμαζονίου σε μια δικαστική διαμάχη-ορόσημο ενάντια των εξορύξεων πετρελαίου στη γη τους -- και κέρδισαν! Τώρα, αυτός ο τροπικός θησαυρός δίνει άλλη μια μάχη για την επιβίωσή του -- ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε ξανά!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Diego, Mike, Marigona, Christoph, Bert, Laura, Oscar, Martyna και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.



Περισσότερες πληροφορίες:

Αμαζόνιος: Ο «πνεύμονας» της Γης πεθαίνει με τις ευλογίες του Μπολσονάρο (Το Έθνος)

https://www.ethnos.gr/kosmos/56463_amazonios-o-pneymonas-tis-gis-pethainei-me-tis-eylogies-toy-mpolsonaro

Σκότωσαν τον «Φύλακα του Δάσους» στον Αμαζόνιο - Τον πυροβόλησαν παράνομοι υλοτόμοι (LIFO)

https://www.lifo.gr/now/world/257804/skotosan-ton-fylaka-toy-dasoys-ston-amazonio-ton-pyrovolisan-paranomoi-ylotomoi

Ο Μπολσονάρου καταθέτει νόμο για εξορύξεις και φράγματα στις περιοχές των αυτοχθόνων (LIFO)

https://www.lifo.gr/now/world/269228/o-mpolsonaroy-apokalyptei-nomo-gia-eksorykseis-kai-fragmata-stis-perioxes-ton-aytoxthonon

Ένοπλοι μεταλλωρύχοι εισβάλλουν σε χωριό ιθαγενών στον Αμαζόνιο - Φόβοι για εκδιώξεις και αιματοχυσία (HuffPost Greece)

https://www.huffingtonpost.gr/entry/enoploi-metallorechoi-eisvalloen-se-chorio-ithayenon-ston-amazonio-fovoi-yia-ekdioxeis-kai-aimatochesia_gr_5d3fe4b4e4b01d8c97809fca

Στα Αγγλικά:

Οι αυτόχθονες κοινότητες της Βραζιλίας αντιστέκονται στον Μπολσονάρο (Deutsche Welle)

https://www.dw.com/en/brazils-indigenous-communities-resist-bolsonaro/a-51909742

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο καταθέτει νόμο που θα επιτρέπει εμπορικές εξορύξεις σε εδάφη αυτόχθονων κοινοτήτων (The Guardian)

https://www.theguardian.com/world/2020/feb/06/brazil-bolsonaro-commercial-mining-indigenous-land-bill

Η Παγκόσμια Σημασία των Φυσικών Πόρων του Αμαζονίου (Amazon Aid Foundation)

https://amazonaid.org/global-importance-amazon-natural-resources/ 

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 55 εκατομμύρια μέλη
που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.



Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Σχόλια